ZBOG ĐOKOVIĆA JE OSTALA ZAROBLJENA: Neverovatna priča devojke, koja je zbog ljubavi prema Novaku mogla da strada!
Foto: AP

dobra priča

ZBOG ĐOKOVIĆA JE OSTALA ZAROBLJENA: Neverovatna priča devojke, koja je zbog ljubavi prema Novaku mogla da strada!

Život joj je bio težak, od početka godine nije primila niti jednu platu jer je obaveštena da joj ugovor, koji se obnavlja na svakih godinu dana, neće biti produžen.

Objavljeno:

Argentinski portal "La Nacion" donosi priču o 31-godišnjoj Silvini Funes, koja je godinama maštala kada će uspeti da sretne najboljeg tenisera planete.

Funes predaje engleski jezik u jednoj privatnoj školi u rodnom gradu Berasategi, gradiću blizu Buenos Ajresa, a takođe je predsednica Novakovog kluba navijača svoje zemlje.

Život joj je bio težak, od početka godine nije primila niti jednu platu jer je obaveštena da joj ugovor, koji se obnavlja na svakih godinu dana, neće biti produžen.

Tražila je da radi od kuće, nije dobila dozvolu i svaki dan je morala da menja dva voza kako bi došla do posla. I pored svega, odlučila je da će 2020. godina biti ta u kojoj će se ispuniti najveća želja.

foto: Starsport©

Kupila je avionsku kartu, potrošivši svu ušteđevinu, i 27. februara otputovala u Sjedinjene Američke Države.

Konačna destinacija – Indijan Vels, grad u kojem je 12. marta trebalo da počne jedan od najvećih teniskih turnira na svetu, popularni "peti Grend slem".

Imala je vremena da nauči sve tajne pustinje, stigla je kod Mirjane, prijateljice iz Srbije koja živi u Los Anđelesu – sve je išlo kao po loju.,

Njena noćna mora traje oko dva meseca, a ona je, zbog zabrane putovanja iz i u SAD ostala, bukvalno, zarobljena – bez "prebijene pare", bez osećaja bilo kakve sigurnosti, praktično bez nade.

"Povratni letovi Argentinas Aerolinasa (jedine kompanije kojoj Argentinska Vlada dozvoljava da operiše trenutno) koštaju 529 dolara. Nemam dozboljen limit na svojoj kreditnoj kartici za toliki iznos, a ne mogu ni kasnije da platim jer sada nemam novca. Argentinska ambasada mi nije ponudila nikakvo rešenje. Ako se nalazite u izuzetno ekstremnoj zdravstvenoj situaciji, kao što je ova, oni vam uopšte neće pomoći. Popunila sam obrazac pre tri nedelje i nisam dobila odgovor. Rekli su mi da odem u Majami i čekam na aerodromu", dodaje Funes, koja ističe da, iako je Vlada Argentine slala avione po svoje državljane u SAD, ona nije dobila dozvolu da bude na nekom od njih.

foto: EPA

Njen susret sa Novakom trebalo je da se desi, to više nije bio samo san. Srpski teniser je znao da ona dolazi, kaže Funes, ali joj se nije javio.

"Znao je koliko sam se žrtvovala godinama, bilo je užasno kada su mi rekli da je turnir otkaza. To je bio haos i ja razumem da njegov prioritet tada nisu bili navijači. Brzo je otišao. Poslala sam mu poruke, ali nikada nisam dobila odgovor. Mnogi navijači su mi rekli, 'Kako je mogao da mi ne posveti trenutak pažnje?. Ali, ja razumem. Ipak, to me je dosta pogodilo i plakala sam dva dana bez prestanka. Nisam bila prioritet", rekla je Funes o svom "susretu" sa Đokovićem, koji se od početka pandemije koronavirusa nalazi sa porodicom u Marbelji.

I pored svega, ističe da poštuje propise američke Vlade, da ima pomoć prijateljice kod koje je prvobitno došla "samo na turnir".

Obraćanje ambasadi svoje zemlje prošlo je beznadežno.

"Ne znam kada ću se vratiti. U ambasadi su mi rekli da tražim novac od porodice, ali moji roditelji su godinama nezaposleni. Oni su neregistrovani radnici i tokom pandemije nemaju posao. Ne mogu da pozajmim novac od njih jer bi to značilo da im oduzimam hranu. Takođe, ne znam da li ću imati da im vratim. Da mi prijateljica ne pomaže, morala bih da se snalazim za smeštaj i hranu", dodaje Funes, koja se brine i zbog svoje prijateljice.

foto: AP

"Ona razume moju situaciju, ali Vlada Srbije je, na primer, već vratila svoje državljane u svoju zemlju, za razliku od naše ambasade. Osećam se loše, (moja prijateljica) troši novac na mene i ne znam da li ću ikada moći da joj vratim. Kada više ne budem mogla da se staram o sebi moraću da odem u prihvatalište. Vlada nam kaže da ćemo biti u opasnosti kad se vratimo, a ja ih pitam zašto ovakva odluka nije donesena ranije, zašto nismo svi već kod kuće?", zaključila je Funes.

(Espreso.co.rs / B92 Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.