NUDILI MU 100.000 DA NAMERNO IZGUBI MEČ I IZGUBIO JE: Hteo sam reketom da ih udaram po glavi!
Sergej Stahovski je priznao da je imao ponudu da namesti meč, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

ispovest tenisera

NUDILI MU 100.000 DA NAMERNO IZGUBI MEČ I IZGUBIO JE: Hteo sam reketom da ih udaram po glavi!

On je rekao da nije smeo da identifikuje dva čoveka zbog straha za svoju porodicu

Objavljeno:

Sergej Stahovski, ukrajinski teniser, ispričao je tek sada kako je pre nekoliko godina dobio ponudu od sumnjivih tipova da namerno izgubi meč.

U pitanju je bio duel protiv Arnoa Klemona u 1. kolu Australijan opena, a kako je on ispričao njemu je bilo ponuđeno 100.000 dolara za namerni poraz. Međutim, on je to odbio, ali nije mogao pobeći od "sudbine", pošto je na kraju izgubio od Francuza.

- Kada sam bio na Australijan openu, ponudili su mi 100.000 dolara da izgubi prvo kolo protiv njega. Prišla su mi dva lika koja su imala podršku 'investitora'. Izgubio sam taj meč nakon što sam vodio 2-1. Da sam video nekog od njih dvojice dok sam napuštao teren mislim da bih ga udario reketom - ispričao je Stahovski.

Kako je rekao on je tada odmah alarmirao Jedinicu za integritet tenisa koja se bavi istraživanjem nameštaljki u "belom sportu".

- Posle meča sam otišao do Jedinice i oni su me pitali ko je to bio. Rekao sam im 'Čekajte, da li ste spremni da zaštitite moju porodicu? Jer taj neko je bio pion, ljudi koji su iza njega su opasni, a moja cela porodica je u Ukrajini'. Rekli su mi da ne mogu ništa da mi garantuju - rekao je Ukrajinac.

Sergej Stahovski je to prijavio Jedinici za integritet tenisa
Sergej Stahovski je to prijavio Jedinici za integritet tenisafoto: EPA/Szilard Koszticsak

Njegov najveći uspeh u karijeri na Gren slemovima je svakako pobeda nad Rodžerom Federerom u 2. kolu Vimbldona 2013. godine kada je Švajcarac branio titulu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.