Nole, sad je tvoj! Izađi na teren i uzmi ga!
Foto: AP

Vreme je

Nole, sad je tvoj! Izađi na teren i uzmi ga!

Srpski teniser od 15 časova po četvrti put bije bitku za trofej koji mu nedostaje
Objavljeno:

Vreme je za novo poglavlje u karijeri najboljeg srpskog sportiste svih vremena. Novak Đoković od 15 časova po četvrti put napada trofej koji mu nedostaje da upotpuni kolekciju Gren slemova - toliko željeni Rolan Garos. Put do "kupa musketara" neće biti nimalo lak, ni naivan, je na njemu stoji ove godine ponajbolji igrač na šljaci i drugi reket sveta - Endi Mari.

foto: Fonetap
U 2016. godini su se već dva puta sastajali u finalima na zhemljanoj podlozi i rezultat je 1:1, a u dosadašnjoj karijeri prednost je na strani Srbina 4:1. Ipak, to ništa neće značiti u borbi za pehar u Bulonjskoj šumi kada se jedan nasprav drugog budu našli dvojica vršnjaka, koje deli samo sedam dana razlike u rođendanima.
foto: Fonetap
- Ništa neću promeniti, neću ni da potenciram priču o promeni: Sve što sam radio do sada na drugim turnirima funkcioniše. Ovde sam više puta bio na set ili dva od pobede, nekada mi je nedostajalo sportske sreće, ponekad bolji protivnik, ponekad psihički pristup... Ne manjka mi samopouzdanja i motivacije - poručio je Đoković pre finala. Ukoliko uspe da konačno savlada tu barijeru zvanu "pariska šljaka", prvi reket planete će postati prvi igral posle pune 24 godina koji je uspeo da u istoj godini osvoji i Australijan open i Rolan Garos, pre njega je to uradio Džim Kurijer 1992.
foto: Fonet
Novak je do sada dva puta gubio u finalima od Rafe Nadala i prošle godine od Stena Vavrinke, tako da će mu to iskustvo dobro doći u duelu sa Endijem Marijem koji debituje u meču za pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske. Dakle, Nole, znaš šta ti je činiti. Izađi na teren, bori se kao lav i uzmi ono što je tvoje. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.