E, TAKO SE TO RADI: Teniski savez finansijski pomaže igračima koji nisu u TOP 100!
Foto: EPA/Yoan Valat

bravo

E, TAKO SE TO RADI: Teniski savez finansijski pomaže igračima koji nisu u TOP 100!

Veći deo paketa pomoći zasniva se na zaštiti teniske baze, uključujući i kontinuirano finansiranje razvojnih centara i dve nacionalne akademije i podršku redovnim trenerima

Objavljeno:

Britanski teniski savez pripremio je paket pomoći od 20 miliona funti kroz grantove i beskamatne zajmove za pomoć igračima, trenerima i celokupnom tenisu u Velikoj Britaniji tokom pandemije korona virusa.

Opsežni paket mera pružiće dodatnu podršku svima u britanskom tenisu sa ciljem da iz ovog perioda izadju u što jačoj i zdravijoj poziciji čim to uslovi dozvole. Britanski igrači u konkurenciji singlova rangirani od 101. do 750. mesta i igrači u dublu od 101. do 250. mesta, koji ne primaju sredstva, ispunjavaju uslove za pomoć. Finansiranje i podršku će dobiti oni koji su najteže pogodjeni pandemijom, kojima su sada smanjeni ili prekinuti prihodi, a koji moraju da plaćaju račune ili da izdržavaju porodice.

foto: AP

Takođe, najavljeno je i da će biti odobren veći nagradni fond na britanskim turnirima kada se takmičenja nastave. Veći deo paketa pomoći zasniva se na zaštiti teniske baze, uključujući i kontinuirano finansiranje razvojnih centara i dve nacionalne akademije i podršku redovnim trenerima. Izvršni direktor Saveza Skot Lojd i rukovodstvo primaće 20 odsto manju platu, dok će neki zaposleni dobiti plaćeno odsustvo sa 80 odsto plate. Ove nedelje otkazan je lononski Vimbldon, a odložena je cela sezona na travi u Velikoj Britaniji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.