JUGOSLAVIJA = SRBIJA: UEFA objavila zvaničan dokument - Hrvati, Slovenci, Bošnjaci i Makedonci će poludeti od besa!
Zastava Jugoslavije, Foto: Filip Plavčić

OP OP

JUGOSLAVIJA = SRBIJA: UEFA objavila zvaničan dokument - Hrvati, Slovenci, Bošnjaci i Makedonci će poludeti od besa!

Da li je ovo kraj istorijske prepirke?

Objavljeno: 08:40h

Trenutno se ne igra fudbal, pa novinari kako širom sveta, tako i u Srbiji, pokušavaju da pronađu način da se "zabave" tokom ovog perioda samoizolacije.

Tako je jedan od poznatih srpskih komenatora Vladimir Novaković na Tviteru objavio više nego interesantan UEFA-in dokument.

Na njemu se jasno vide zapisi mečeva sa Evropskog prvenstva 1960, prvog u istoriji, na kom su učestvovali Jugoslavija, SSSR, Čehoslovačka i Francuska.

Naši momci tada su stigli do finala gde su poraženi od Sovjeta, ali ono što je odmah upalo u oči je činjenica da umesto Jugoslavija u ovom zvaničnom dokumentu piše - Srbija.

Iako SSSR-u i Čehoslovačkoj nisu promenjena imena u Rusija i Češka, naše ime jeste promenjeno, što se definitivno neće svideti Hrvatima, Slovencima, Bošnjacima, pa ni Makedoncima, koji definitivno žele da se prikaže i deo njihovih postignuća, a ne da se sva pripišu nama.

Doduše, sada je tako, kako je, povratka nema, tako da je istorijskoj prepirci izgleda došao kraj. Bar ako se UEFA pita, a znamo da ona nikada nije naklonjena Srbima, Srbija je naslednik svih rezultata stare, velike Jugoslavije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.