Đoković: Loše sam se spremio za meč!
Foto: AP

sam sebi najveći protivnik

Đoković: Loše sam se spremio za meč!

- Postoje i stvari na meču koje mi se definitivno nisu svidele
Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Belgijanca Stiva Darsisa sa 7:5, 6:3, 6:4. Jeste Novak dobio 3:0, ali Belgijanac je namučio Srbina! (VIDEO) Meč je trajao 140 minuta, a Đoković je uspeo da i u trećem međusobnom duelu savlada 161. igrača sveta. U jednom trenutku Srbin je izgubio živce. O perfekcionizmu najboljeg tenisera sveta govorio je njegov trener Marjan Vajda. On je istakao da bi Nole voleo da svaki meč dobije sa po 6:1. Đoković slomio Darsisa, ali pre toga se istresao na mreži! (VIDEO)

foto: Profimedia
- U pravu je Marjan, a i Santoro je u intervjuu na terenu prokomentarisao da sve mečeve želim da odigram najbolje moguće. To jeste istina – uživam igrajući tenis, to je nesumnjivo, ali u nekim trenucima suviše tražim od sebe, pa sam sebi najveći protivnik ponekad. Kada se dešavaju ovakvi dani u kojima pravim mnogo grešaka, onda to stvori nervozu. Ali uspeo sam da sebe smirim i da održim staloženost u trenucima kada je bilo najneophodnije i da završim meč u tri seta - rekao je Đoković.
foto: Reuters
Srpski teniser imao je problema samo u prvom setu, ali je na kraju uspeo da "slomi" Darsisa. - Zadovoljan sam što sam posao okončao u tri seta, ali postoje i stvari na meču koje mi se definitivno nisu svidele. Imao sam previše neiznuđenih grešaka iz prvog ili drugog udarca. Radim na tome, ne dešava mi se prvi put da osciliram u koncentraciji, ali i to je normalno. Svi smo mi ljudi koliko god imao iskustva i velikih mečeva iza sebe. Nadam se da se to neće ponavljati u narednim rundama. Biće sve u redu, očekivano je da na početku izgledam malo lošije na terenu.
foto: AP
Darsis je Đokoviću najviše problem pravio niskim slajs udarcima. - Svaka čast Stivu, igrao je sa mnogo promena, menjao je tempo igre veoma sporim slajsevima. On je veoma brz i dobro čita igru. Možda nisam očekivao da će da igra toliko nisko i da će toliko da menja ritam, možda sam se malo lošije spremio za meč u odnosu na ono što sam očekivao. Ipak, ne treba gledati pobedi u zube – igra je tu, treba je održati u što dužem vremenskom periodu. Rival Đokoviću u narednoj rundi biće naturalizovani Britanac Aljaž Bedene, 66. na ATP listi. Srpski teniser dobio je jedini dosadašnji meč, na Australijan openu 2015. godine. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.