NADAL NA IVICI SUZA ZBOG UŽASA KOJI KORONAVIRUS PRAVI U ŠPANIJI: Emocije kuljaju iz njega u obraćanju celoj naciji!
Rafael Nadal je ponovo poslao poruku španskom narodu, Foto: Printscreen/Twitter/@atptour

Teško mu pada

NADAL NA IVICI SUZA ZBOG UŽASA KOJI KORONAVIRUS PRAVI U ŠPANIJI: Emocije kuljaju iz njega u obraćanju celoj naciji!

Španski teniser ističe da moramo biti jedinstveni u borbi da istrebimo ovu užasnu pandemiju

Objavljeno:

Rafael Nadal se nije oglašavao prethodnih dana oko situacije sa koronavirusom, ali kako u Španiji, koja je druga najpogođenija zemlja Evrope ovom pošasti i kako pandemija dostiže vrhunac, osetio je potrebu da se još jednom obrati svojim sunarodnicima i celom svetu.

Drugi teniser planete je snimio izuzetno emotivan snimak sa porukama podrške za sve svoje sunarodnike i sunarodnice koji trenutno prolaze kroz najteži period u poslednjih nekoliko decenija.

Španski as se najpre izvinio što se nije javljao neko vreme, da bi potom govorio o izuzetno teškoj situaciji u zemlji, gde je svakodnevno sve veći broj zaraženih i preminulih.

On se još jednom zahvalio medicinskim radnicima na svemu što čine u ovim trenucima i što se rizikujući i svoje zdravlje i živote bore da spasu pacijente.

- Ovo su teška vremena za sve. Želim da se zahvalim doktorima, sestrama i ostalom medicinskom osoblju koji nas sve štite. Policiji, nacionalnoj gardi, vojsci i svima onima koji čine da se osećamo malo bezbednije, onima koji su na prvoj liniji odbrane. Oni su ti koji su izloženi najvećem riziku da se zaraze i oni su naši heroji. Divim vam se i hvala vam svima.

Nadal je uputio i poruke građanima Španije, posebno porodicama zaraženih koje iskušavaju svoje najteže trenutke.

- Želim da ohrabrim sve porodice koje pate, one koji su zaraženi i naročito one čiji su rođaci i prijatelji umrli od koronavirusa. Pošaljite im poruku podrške. Teško je reći nešto u ovim teškom vremenima, mogu samo da kažem da mi je veoma žao i da verujem da ćemo što pre moći da nastavimo sa svojim životima.

U zaključku obraćanja je pokušao da istakne one stvari koje nisu česte u "normalnim" okolnostima, ali koje sada daju nadu za konačnu pobedu.

- Pokazujemo da možemo da budemo ujedinjeni, mnoge kompanije doprinose, građani su jedinstveniji iz dana u dan i poštuju savete zdravstvenih organizacija. Pratite sva uputstva kako bismo što pre okončali ovu užasnu pandemiju - zaključio je Rafa.

U Španiji je, podsećamo, do sada zabeleženo 29.909 zaraženih, a nažalost 1.813 osoba je izgubilo život.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.