ĐOKOVIĆU SE SPREMA KATAKLIZMA, A ZA SVE JE KRIV KORONAVIRUS: Reči koje su duboko uznemirile sve Noletove fanove!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

VELIKE PROMENE SLEDE SVETU "BELOG SPORTA"

ĐOKOVIĆU SE SPREMA KATAKLIZMA, A ZA SVE JE KRIV KORONAVIRUS: Reči koje su duboko uznemirile sve Noletove fanove!

Definitivno, najgore od svih bi u ovom slučaju prošao Đoković, jer je veliko pitanje kako će se na kraju preraspodeliti bodovi

Objavljeno: 18:56h

Bivši holandski teniser Sven Groneveld je u izjavi za ESPN rekao da svetski tenis verovatno očekuju sistemske promene zbog prekida sezone usled koronavirusa, a realno, najviše štete od toga bi imao Novak Đoković.

- Način na koji gledam trenutnu situaciju je takav da bismo bili srećnici kada bi se bilo kakav tenis odigrao ove sezone - rekao je Greneveld i dodao:

- Ako izmene kalendar biće veoma teško teniserima. Oni žele da igraju, ali morali bi da budu fleksibilni. To znači da bi morali da igraju US open i Rolan Garos u razmaku od samo nedelju dana.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Zorana Jevtić

On ističe i bi mogle da se očekuju brojne sistemske promene, čak i ukoliko bi teniseri dobili zeleno svetlo da igraju, a to bi opet uticalo najviše na one najbolje plasirane, posebno one koji su bili možda čak i u formi života.

- Morali bi da vide šta sa plasmanom, koji je trenutno zamrznut. Kako bi funkcionisale kvalifikacije... - rekao je.

Sezona u tenisu trebalo bi da se nastavi početkom juna, ali je i to još uvek pod velikim znakom pitanja.

Ovakav splet okolnosti bio bi najgori za Novaka Đokovića, jer bi pored toga što je bio u neviđenom naletu, izgubio i dosta potencijalnih bodova, a ako bi se teniska sezona nastavila pred Vimbldon, praktično bi Nadal samim stizanjem do finala, ma šta god Nole uradio u Londonu, preuzeo tron od Srbina.

To ne bi bio slučaj da nije bilo koronavirusa, jer bi Srbin već na Mastersima i na šljaci odbranio dosta i osvojio dosta novih bodova, a prema rečima Gronevelda, koji se definitivno razume u teniski sistem, lako je zaključiti da rešenje za koje se ATP trenutno odlučio ne radi u prilog onih najboljih tenisera. Posebno ovog srpskog...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.