PITANJE JE POLITIČKO: ATP drži Đokovićevu sudbinu u svojim rukama!
Novak Đoković, Foto: AP

nadamo se ovo prvo

PITANJE JE POLITIČKO: ATP drži Đokovićevu sudbinu u svojim rukama!

Kakva će odluka biti?

Objavljeno:

ATP i WTA su zamrzli sezone do 8. juna, usput i liste, ali niko još ne zna da li će se na kraju one brojati ili ne. A pitanje je veoma ozbiljno pošto naš as juri večnost Teniska sezona je, prakitčno propala. Barem njen prvi deo. Prvo je otkazan masters u Indijan Velsu, pa u Majamiju, onda je usledila suspenzija, pa jučerašnje produženje do 8. juna. Usput su i zamrzli plasmane na kojima trenutno vladaju Novak Đoković i Australijanka Ešli Barti.

I onda tišina... Čekajući novu odluku. I to samo jednu – da li zamrzavanje plasmana od 9. marta znači i da se ovim na vrhu neće brojati sedmice? A to je veoma važno pitanje, naročito kada neko (Novak) juri istorijski rekord Rodžera Federa od 310 nedelja na tronu koje bi dostigaa, da je sve išlo normalno, 5. oktobra.

Pitanje je, jasno i „političko“, jer se zna da ako ne budu uračunali Noletu svašta će se pričati, ali i ako ne uračunaju isto im sledi pakao. U svakom slučaju, uši će da bride, ali odluka mora što pre biti donešena. Ili bar pokrenuta javna rasprava.

Bilo kako bilo, na velikom je gubitku, naravno sportskom, naš as koji ne samo da je bio u naletu, nego bi, ako bi se sezona nastavila pred Vimbldon bio u opasnosti da odmah nakon njega izgubi prvu poziciju. Sve što sada drugopalsirani Rafael Nadal treba da uradi je da se probije do finala, bez obzira na to kako prođe Đoković na londonskoj travi.

Po odluci WTA i ATP zamrznuti su svi poeni od Indijan Velsa 2019. do 9. marta 2020. Rolan Garos je već pomeren za 20. septembar, a sveukupno je otkazano 22 turnira. I dok je srpski teniser nakon bega iz Kalifornije našao utočište kod braće na Marbelji, njegova vladavina, iako zamrznuta, se nastavlja. Zaustavljena je na 282 sedmice, a u ponedeljak bi stigao do 284.

Samo dve manje od drugoplasiranog na večnoj listi, legendarnog Pita Samprasa. Ukoliko se tenis vrati narodu 8. juna to će već biti 293 sedmice, tj. preko pet i po godina ukupno koliko je Đoković prvi reket sveta. Naravno, nezvanično.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.