NOLETOV TRENER OTKRIO TAJNU SRBINOVOG USPEHA: Ovakav stav o njegovom veganstvu retko ste imali prilike da čujete!
Novak Đoković, Foto: Zoran Jevtić

ZATO JE BROJ 1

NOLETOV TRENER OTKRIO TAJNU SRBINOVOG USPEHA: Ovakav stav o njegovom veganstvu retko ste imali prilike da čujete!

- Kao što svi znaju, on je o tome napisao knjigu - rekao je Paniki

Objavljeno:

Čovek koji već neko vreme brine o dobrobiti Novaka Đokovića je Marko Paniki.

Od dolaska Gebharda Fil Griča njih dvojica sarađuju zajedno, a govorio je o svim temama koje zanimaju navijače u ovom momentu. U svom intervjuu koji je dao, prvo je govorio o velikim problemima sa kojima se suočava Đoković u ovom momentu zbog vanredne situacije zbog pandemije koronavirusa.

- U ovom trenutku, kao i svi ostali teniseri, nastavlja da trenira sa ograničenim mogućnostima. Čak i u predsezoni teško je da postoji sportista koji može da odradi šest nedelja priprema. Ako imamo sreće, obično radimo četiri nedelje. Teškoće postoje i sa pronalaženjem opreme i prikladnih prostora za trening. Pripremamo se i iščekujemo sezonu na šljaci. Posao zavisi od karakteristika igrača, razmene su duže i samim tim potrebna je posebna priprema za tu podlogu - rekao je Paniki.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/Lukas Coch

On je istakao da veganski način ishrane ne pravi nikakve probleme Đokoviću. Čak i naprotiv...

- Kao što svi znaju, on je o tome napisao knjigu, on je vegan. Pridržava se toga. Poslednjih 4-5 godina se ništa nije promenilo po pitanju njegove ishrane. Pokazao se kao konkurentan, čini mi se da nas je ubedio (smeh) - kađe Paniki.

Na pitanje koji je najveći Srbinov kvalitet nije želeo da izdvoji jedan, već je insistirao na celini:

- Mislim da treba to gledati kao celinu. Fizički i tehnički kvaliteti jedni druge ojačavaju. Teško je reći šta je pobedničko oružje. Njegov mentalni sklop toliko utiče na njegov način treninga, da je on u stanju da odradi sve vrste vežbi. Očigledno zahvaljući njegovom DNK, maksimalno koristi njegove fizičke karakteristike. Svima je poznata njegova elastičnost i pokretljivost. Uveravam vas, iako nema mišiće kao Nadal, Novak je vrlo konkurentan - zaključio je Paniki.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.