NADAL DRŽI DESETINE DECE U IZOLACIJI, A OVO JE NJEGOV VAPAJ: Neka ceo svet vidi koliko je veliki Rafa!
Emotivni Rafa Nadal, Foto: EPA/Larry W Smith

EMOTIVAN KAO I UVEK

NADAL DRŽI DESETINE DECE U IZOLACIJI, A OVO JE NJEGOV VAPAJ: Neka ceo svet vidi koliko je veliki Rafa!

Trenutno Rafa definitivno nema vremena da razmišlja o "preotimanju" prvog mesta ATP liste od Novaka Đokovića

Objavljeno:

Rafael Nadal se javio povodom pandemije koronavirusa, ali nije pričao o svojoj karijeri i tome kako on utiče na nju, već o radu Teniske akademije "Rafa Nadal". Veliki broj mladih tenisera u ovom momentu je u akademiji španskog tenisera u izolaciji, te je Nadal poslao otvoreno pismo, pre svega namenjeno njihovim roditeljima.

- Zdravo svima, nadam se da ste dobro u ovo komplikovano doba. Kao što znate, ove okolnosti pogodile su i akademiju kroz koju godišnje prođu igrači 42 različite nacionalnosti, i borave. Iz različitih porodičnih i logističkih razloga, mnogo polaznika je ostalo ovde i dužnost i odgovornost su nam da brinemo o njima, što sam i rekao njihovim roditeljima. U poslednjih nekoliko sati bili smo u kontaktu sa Vrhovnim sportskim savetom i regionalnim ministrom zdravlja Balearskih ostrva kako bismo usvojili odgovarajuće mere koje su u skladu sa važećim zakonom. Kao ishod tih razgovora, dopušteno je pojedinim trenerima i pomoćnom osoblju, kao i čistačima, koji svi volontiraju, da se zatvore u objekte kako bi mogli da se brinu za tenisere koji su na akademiji. U subotu će akademija biti zatvorena za javnost, zatvoreni su prostor za odrasle, teretana, muzej, prodavnica i restoran, te su igrači i volontersko osoblje trenutno jedini tamo - između ostalog je rekao Nadal u obraćanju javnosti povodom situacije na Akademiji.

Rafael Nadal
Rafael Nadal foto: EPA/Roman Pilipey

Rafa Nadal je potom poslao poruku roditeljima čija su deca na njegovoj akademiji.

- Želim da iskoristim priliku da umirim roditelje i poručim da pazimo na svu vašu decu, tu je sjajan tim ljudi koji u svakom minutu brine o njihovom zdravlju. Znam da želite da budete sa svojom decom i nadamo se da će taj trenutak doći uskoro. Hoću da vas ohrabrim da ostanete kod kuće, ovo su teška vremena ali ćemo zajedno proći kroz njih - zaključio je Rafa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.