NISAM BLIZAK SA ĐOKOVIĆEM: On je kao svaki Srbin!
Novak Đoković je dobio pohvale od kolege, Foto: AP

Sjajne reči o Srbinu

NISAM BLIZAK SA ĐOKOVIĆEM: On je kao svaki Srbin!

Australijski teniser je pohvalio najboljeg igrača sveta za razliku od mnogih koji ga napadaju

Objavljeno:

Ne toliko poznati australijski teniser Metju Ebden je ispričao kako se privatno na turnirima ponašaju trojica najboljih igrača svih vremena i kako se odnose prema ostalim kolegama.

Australijanac je odgovarao na pitanja ljubitelja i fanova tenisa putem platforme "Reddit", a mnoge je zanimalo kakvi su, u stvari, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, kada ih ne gledamo na terenu i pred kamerama.

- Rodžera znam najbolje od njih trojice i proveo sam dosta vremena sa njim tokom godina. Pričali smo o mnogo toga na mnogo različitih mesta, takođe smo i trenirali zajedno - rekao je Ebden o Švajcarcu.

Metju Ebden je pričao kakvi su Rodžer, Rafa i Novak
Metju Ebden je pričao kakvi su Rodžer, Rafa i Novakfoto: EPA/Lukas Coch

Ima svoje mišljenje i o španskom asu.

- Rafa je dobar momak, pristojan je i ponekad pričamo, znamo se jer smo dva meča odigrali na Turu - odavno u Kvinsu, u Hurlingemu na vimbldonskoj egzibiciji i na Australijan openu prošle godine. On uglavnom govori na španskom sa sebi najbližima i ostalim Špancima - rekao je on.

Ipak, čini se i da veliko poštovanje ima za Đokovića, za koga tvrdi da se bori za dobrobit tenisa, uprkos učestalim napadima koje trpi.

- Novaka poznajem poprilično dobro, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog i nismo preterano bliski. Ali, zbog toga što je on predsednik našeg Saveta, lako je bilo primetiti da on ima tu srpsku strast da pomaže ljudima i da se bori za stvari u koje veruje, kao i da pomaže svima oko sebe - rekao je Ebden o Đokoviću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.