PRELEPA HRVATSKA SPORTISTKINJA U PAKLU ZBOG KORONAVIRUSA: Lekara nema 3 sata, neću da idem u zatvor!
Lucija Mlinar je prošla kroz velike muke po dolasku u Zagreb, Foto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

Slaba organizacija i konfuzija

PRELEPA HRVATSKA SPORTISTKINJA U PAKLU ZBOG KORONAVIRUSA: Lekara nema 3 sata, neću da idem u zatvor!

Ispričala je kakva je situacija za putnike koji dolaze u Zagreb koji prolaze kroz velike poteškoće tokom testiranja

Objavljeno:

Pandemija koronavirusa koja se brzo širi celim regionom, a za sada je najaktivnija u Hrvatskoj izazvala je radikalne i visoke mere prevencije i predostrožnosti.

To se posebno odnosi na putnike koji avionom pristižu u Zagreb, a na tamošnjem aerodromu je sitacija prilično i konfuzna i slabo je organizacija, makar po rečima hrvatske odbojkašice Lucije Mlinar.

Ona je iz Drezdena, gde igra, stigla u subotu ujutru na zagrebački aerodrom, ali tamo se susrela sa velikim poteškoćama i problemima, o čemu je pisala na svom Instagramu.

- Za sve one koji se interesuju oko dolaska avionom u Zagreb: Procedura je strpljivo čekanje u redu (jedan red) za ispunjavanje formulara. Odakle ste doputovali, adresa, gde stanujete... i nekoliko pitanja da li posedujete neke od simptoma (temperatura, proliv, bol u plućima).

Lucija je iz Drezdena doputovala u Zagreb
Lucija je iz Drezdena doputovala u Zagrebfoto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

- Ako su vaši odgovori ne, morate da potpišete saglasnost o samoizolaciji na 14 dana. takođe, dobijate kontakt doktora kom trebate da se obratie vezano za dalje upute. Taj isti doktor menis e ne javlja tri sata, pa je idući korak poslati mejl i biti strpljiv.

- Da, redovim su ogromni. Može da ti se posreći kao meni da prvi izađeš iz aviona. Ako su u redu kao deseti, onda čekaš dva sata. Da, samo dva čoveka su zadužena za hiljade putnika i oni ispunjavaju jedan formular, a jedan im ti priložiš ispunjen. Ta dvojica se u i tamo dignu i nema ih pet minuta, onda dođe neki Kinez i kaže da želid a s evrati odakle je došao. isti taj čovek se diže i vodi kineza do gejta, dok mi ostali čekamo da se opet posvete formularu.

Lucija je ispričala koja je procedura na zagrebačkom aerodromu
Lucija je ispričala koja je procedura na zagrebačkom aerodromufoto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

- Sve u svemu, moja samoizolacija kreće od danas i traje 14 dana. Naravno, neću nigde izlaziti, jer ne želim da idem u zatvor. Svi on kojima je ovo prerigorozno i smešno, zato svaki dan čitamo da imamo dva zaražena više. Prema tome, idemo da budemo odgovorni i složni da ovaj korona virus ode što pre - napisala je Lucija na Instagramu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.