NOVAK STIGAO U POSETU: Olimpijske igre su blizu, a Đoković je spreman da konačno uzme zlato!
Foto: OKS

najbolji sportista srbije

NOVAK STIGAO U POSETU: Olimpijske igre su blizu, a Đoković je spreman da konačno uzme zlato!

Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspešnijeg sportistu godine a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni

Objavljeno:

Novak Đoković, najuspešniji sportista Srbije, olimpijac i prvi reket sveta juče je posetio olimpijsku kuću u Beogradu gde su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki.

Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspešnijeg sportistu godine a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni.

Rukovodstvo je sa Đokovićem razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon prijema, trofeje za najuspešnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Novaku je uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković koji je tom prilikom rekao:

- Novak Đoković je u ovu kuću dobrodošao uvek jer je svakim svojim uspehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio.

- Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i rečima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam.

Đoković se zahvalio na toplom prijemu u kući Olimpizma:

- Zadovoljstvo mi je što sam u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatram ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji. Olimpizam je srž sporta koji deli poruke jednakosti, fer-pleja, u kojima svako ima šansu da pobedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh.

foto: AP

- Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju“, rekao je Đoković zahvalivši se na izuzetnom gostoprimstvu.

- Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovde i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumevanje i dobru energiju - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.