NOVAK DOBIO ZLATNU VIZU: Đoković menja životnu destinaciju?
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

svetski čovek

NOVAK DOBIO ZLATNU VIZU: Đoković menja životnu destinaciju?

- Čast mi je da budem u toj grupi. Dubai je jedna velika tačka moje karijere

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković otkrio je da bi mogao da se preseli u Ujedinjene Arapske Emirate, tačnije u Dubaji, ali da za sada to nije u planu

Đoković je od Ujedinjenih Arapskih Emirata "zlatnu vizu" sa kojom bez smetnji može da ulazi i izlazi iz zemlje. Mnogi su pomislili da će iskoristiti taj "poklon" i možda se preseliti u Dubaji, ali...

- Neću koristiti Dubai kao prebivalište, ali ako jednog dana odlučim da to uradim mislim da će mi ovo olakšati da dobijem državljanstvo, ako sam dobro shvatio. Nisam siguran koji su tačno benefiti i privilegije ove časti, ali zahvalan sam na tom jer sam godinama već prijatelj sa njegovim visočanstvom Fazom ("Fazza", šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum), ako mogu tako da ga nazovem. Zahvalan sam mu što mogu da treniram u njegovim prostorijama svake godine kada dođem u Dubai - rekao je Đoković i dodao:

foto: AP

- Mislim da je "zlatna viza" pozitivna konsekvenca odnosa koji mi imamo, kao što je slučaj i sa drugim velikim sportistima kao što su Ronaldo i Federer. Čast mi je da budem u toj grupi. Dubai je jedna velika tačka moje karijere.

Srpski teniser je turnir u Dubaiju osvajao čak pet puta.

- Nije to samo vezano za turnir, već zato što ovde dolazim kao turista i ovo mi je praktično baza pred početak svake sezone. Uživam ovde, jedva čekam da dođem ponovo. Ako piptate moju decu oni su verovatno još uzbuđeniji od mene oko dolaska u Dubai - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.