NIJE KRAJ DOK NOVAK NE KAŽE DA JESTE: Monfis nikad nije bio bliži pobedi protiv Srbina, ali... ĐOKOVIĆ U FINALU!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

atp dubai, polufinale

NIJE KRAJ DOK NOVAK NE KAŽE DA JESTE: Monfis nikad nije bio bliži pobedi protiv Srbina, ali... ĐOKOVIĆ U FINALU!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:08h

Novak Đoković je bio i ostao nepobediv za Gaela Monfisa, koji očigledno nikad tokom karijere neće uspeti da upiše trijumf nad srpskim teniserom, jer posle onoga što se desilo na ovom meču teško da će ikada biti bliži tome.

Najbolji teniser sveta se plasirao u finale turnira u Dubaiju pošto je slavio posle dva sata i 33 minuta igre - 2:6, 7:6, 6:1 za svoju 17. uzastopnu pobedu u ovoj sezoni.

Kukao je pre ovog meča Francuz kako u 16 prethodnih mečeva nije uspeo da pobedi srpskog tenisera i jasno stavio do znanja da će se to teško dogoditi i u 17. međusobnom susretu.

Zaključak - Monfis i kad sve ima "servirano na tacni" jednostavno ne ume da zada konačni udarac i pobedi Đokovića.

A upravo tako je bilo danas.

Skoro set i po je na terenu briljirao Francuz, leteo, udarao lopticu tako da Novak apsolutno nije imao nikakav odgovor. Đoković je bio nesnađen, što je sve rezultovalo vođstvo francuskog igrača 6:3 i 3:1 u drugom setu.

A onda polako počinje da se "pali mašinerija" kod najboljeg igrača sveta.

Ubrzo je vraćen brejk, propuštene su potom neke set lopte da se dođe do izjednačenja u setovima i morao je da odlučuje taj-brejk drugog seta.

Tu je tek nastala drama i ludilo, pravili su se mini brejkovi na obe strane da bi Monfis stigao do ogromne prednosti i tri uzastopne meč lopte (6:3), ali nijednu nije iskoristio.

1 / 20 Foto: EPA/Ali Haider

Nikad bliži trijumfu nad Đokovićem nije bio, a delovalo je da je sve izgubljeno po srpskog tenisera, ali onda kao i mnogo puta tokom prethodnih deceniju i po igranja na najvećoj sceni, poput feniksa se podigao srpski teniser i spasio se sa ivice ponora.

Odbranio je sve i počeo on da dolazi do set lopti da bi najzad 8. uspeo da iskoristi i izjednači u setovima.

I tu je u stvari bio kraj za Monfisa, koji uz to što je bio preumoran, što se videlo po njegovoj kretnji na terenu i udarcima, nije uspeo da se oporavi od svega toga što se desilo u 13. gemu drugog seta.

Prostao je nestao u trećem setu sa terena Francuz, nije mu pomogao ni medicinski tajm-aut i Novak je upisao svoj 17. trijumf nad njim u karijeri.

U finalu će srpski teniser igrati za titulu protiv prošlogodišnjeg finaliste Stefanosa Cicipasa.

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog" na Espresu.

6:1 - KRAJ! ĐOKOVIĆ JE U FINALU! Sa ukupno 3 izgubljena poena u trećem setu stiže do pobede nad Gaelom Monfisom.

5:1 - Vratio se Monfis na teren, ali ništa to nije promenilo u odnosu snaga. Novak opet osvaja gem bez izgubljenog poena, a samo jedan poen je ukupno izgubio u ovom trećem setu. Francuz jedva čeka da se meč završi.

Novak je morao da promeni patiku zato što mu je pukla pertla.

MEDICINSKI TAJM-AUT!

Monfis je zatražio lekarsku pomoć u svlačionici, verovatno više kako bi uspeo da dođe do daha i da prikupi snagu, a ne toliko zbog nekog bola ili zdravstvenog problema.

4:1 - BREJK! I sada već deluje kao da se Monfis predao u ovom meču. Jedva se kreće po terenu, šamara lopticu i pokušava da skrati poene, preumoran je, a to sve koristi najbolji teniser sveta.

3:1 - Naplaćuje sada Đoković umornog Francuza.

2:1 - BREJK! Novak sada koristi ono što nije kaznio u drugom setu - umor Monfisa, koji maltene da ne može da se kreće po terenu usled velike potrošnje i u ovom meču, ali i tokom prethodnih nedelja.

1:1 - Lagano osvaja prvi servis gem u trećem setu srpski teniser.

0:1 - Povratio je snagu i koncentraciju Monfis, nije ga uzdrmao način na koji je izgubio set i priliku za pobedu.

II SET

7:6 - NOVAK IZJEDNAČUJE U SETOVIMA!

Ma, šta je ovo bilo, dragi ljudi. Tri uzastopne meč lopte je imao Monfis, vodio 6:3 u taj-brejku i delovalo je da je na pragu prve pobede nad Srbinom u karijeri.

Ali tada opet na delo stupa mentalna snaga srpskog tenisera, od koga nema boljeg u ovakvim momentima, sa četiri uzastopna osvojena poena je došao do set lopte, propustio je i tu i narednu, ali zato ukupno 8. set loptu u ovom setu je konačno materijalizovao.

6:6 - Spasio se Monfis, odnosno bolje reći da je Đoković propustio veliku šansu da brejkom izjednači u setovima. Opet je imao srpski teniser set lopte, Francuz je bio na ivici snage i to je ono za čime Novak mora da žali. Taj-brejk odlučuje.

6:5 - Odličan izbor udaraca srpskog tenisera mu donosi novi gem.

5:5 - Kakva šteta! Dve set lopte je propustio Đoković, ali je Monfis zahvaljujući pre svega odličnim servisima uspeo da "preživi".

5:4 - Spektakl na terenu. Baca se Monfis u svom stilu, za njega nema izgubljene lopte, ali sada je Novak opet onaj stari.

4:4 - Prekinuo je Monfis sada Đokovićevu seriju od tri uzastopna osvojena gema.

4:3 - Sve više sada Đoković liči na onog igrača kakvog ga poznajemo. To su ti udarci, to je taj stav na terenu, to su ti servisi. Probudio se najzad iz sna.

3:3 - BREJK! Najzad je Novak Đoković odigrao jedan gem koji liči na njega i odmah je vratio brejk što je izazvalo ovacije na tribinama. Da li je ovo znak da se budi zver?

2:3 - Konačno da Monfis promaši bekhend što donosi Đokoviću gem.

1:3 - I taman kada se učini da bi Novak mogao da se podigne, Monfis odigra neverovatan udarac ili poen. Sigurno jedan od najboljih mečeva u njegovoj karijeri.

1:2 - BREJK! Bez izgubljenog poena je Monfis oduzeo servis Đokoviću. Koliko Novaku ništa ne ide videlo se najbolje u svakom poenu ovog gema, najpre je sa nekoliko metara pogodio mrežu kad je hteo samo da prebaci lopticu, a onda i dve greške sa osnovne linije koje su neuobičajene za njega.

1:1 - Izuzetno samouveren je Monfis na svojim servis gemovima.

1:0 - Novak Đoković napokon osvaja gem i stiže do vođstva u prvom setu, iako je Monfis tražio čelendž, ali sudija u stolici je rekao da je prekasno reagovao zbog čega su ušli u raspravu.

I SET

2:6 - MONFIS OSVAJA PRVI SET! Za 45 minuta je francuski teniser stigao do seta protiv Novaka.

2:5 - Novak je bacio ovaj set u nepovrat. Monfis stiže do dva brejka prednosti i to nakon što je Srbin spasio dve uzastopne brejk lopte, ali onda je naredna dva poena osvojio Francuz i blizu je vođstva u setovima.

2:4 - Nije čak ni stvar u tome da Monfis igra toliko dobro, koliko Novak deluje kao da se ne snalazi na terenu.

2:3 - Opet je Novak morao da igra dodatne poene u svom servis gemu kako bi ga osvojio, ali sada nije pretrpeo brejk.

1:3 - Potvrdio je brejk Monfis.

1:2 - BREJK! Od početka ovog gema na Novakov servis je mirisalo na problem i tako je ispalo na kraju. Novak je na 40:30 napravio duplu servis grešku, pa potom i izbacio loptu iz forhenda u aut.

Trajala je borba u njemu celih 10 minuta, Novak je propustio 5 gem lopti, a onda je za to stigla kazna.

1:1 - Izjednačenje za Francuza.

1:0 - Đoković sigurnim servis gemom ulazi u meč.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.