NOLETOVA ŠETNJA KROZ PUSTINJU: Srbin opet za manje od sat vremena rešio rivala - sledi polufinale!
Đoković - Kačenov, Foto: EPA/Ali Haider

atp dubai

NOLETOVA ŠETNJA KROZ PUSTINJU: Srbin opet za manje od sat vremena rešio rivala - sledi polufinale!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na Espreso.co.rs

Objavljeno: 18:45h

Novak Đoković nastavlja pohod na turniru u Dubaiju i to na veoma suveren način!

Prvi reket sveta podelio je megdan sa Karenom Hačanovim u četvrtfinalu ovog turnira i pobedom od 2:0 (6:2, 6:2) osigurao je da će biti prvi na ATP listi i naredne nedelje, bez obzira šta Nadal uradi u Akapulku, gde se već plasirao u polufinale.

foto: EPA/Ali Haider

Već u prvom setu se videlo kako će se kretati ovaj meč, jer je Srbin sa tri brejka rešio taj period igre u svoju korist, a u drugom je bilo poprilično slično, jer je opet brejk napravio pri rezultatu 2:1, posle čega ga je rutinski i odbranio za 4:1. Hačanov je u oba navrata pokušao da se izdigne iz "blata", ali nije uspevao da se potpuno vrati.

Meč je trajao svega sat vremena i deset minuta, pa će Nole biti veoma odmoran pred polufinale. Inače, tamo će se sastati sa boljim iz susreta Gael Monfis - Rišar Gaske.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na Espreso.co.rs...

6:2 - NOVAK ĐOKOVIĆ JE TREĆI POLUFINALISTA ATP DUBAIJA! Iskoristio je drugu meč loptu i to na servis rivala, pa je tako zakazao duel sa jednim od dvojice Francuza (Monfis ili Gaske).

5:2 - Rutiniranje se nastavlja, ali meč će ipak trajati nešto više od sat vremena.

4:2 - Hačanov smanjuje...

4:1 - Rutinski, lagano, ma nemamo više epiteta da opišemo Đokovićeve majstorije. Ekspresno je potvrđen brejk, još samo dva gema dele Srbina od ostanka na prvom mestu ATP liste.

3:1 - Novi brejk Srbina, ima kontrolu i u drugom setu i sada samo treba da sačuva ovaj brejk. Hačanov je katastrofalno reagovao na mreži

2:1 - Mnogo veća borba u drugom nego u prvom setu. Divnim poenom, sjajnom razmenom, Nole je uspeo da sačuva svoj servis i održi pritisak na Hačanovu pred naredni servis gem.

1:1 - Posle velike borbe, Hačanov uspeva da izjednači

1:0 - Bez izgubljenog poena, Nole stiže do prvog gema u drugom setu.

18.04 - POČEO JE DRUGI SET!

6:2 - NOLE VODI SA 1:0 U SETOVIMA! Još jednu set loptu, drugu do sada, Đoković nije iskoristio u ovom gemu, ali drugu (ukupno treću) zato jeste. Za 32 minuta je rešio sedmog nosioca u prvom setu, nije to nimalo loš rezultat... Posebno kada se u obzir uzme da je osvojio tri brejka zaredom protiv jednog od najbolji servera na ATP turu.

5:2 - Hačanov je iskoristio jednu od brejk lopti koje je imao u ovom sedmom gemu, pa je uspeo da smanji. Čini nam se da je ovo prvi brejk koji je Srbin prepustio u Dubaiju za sada.

5:1 - Ma, ovo je rutina! Nole već ima kolosalnu prednost, mogao bi ovo da bude i najbrži njegov meč u Dubaiju, ukoliko se sedmi nosilac dobrano ne razbudi. Inače, deluje kao da se Srbin nije ni oznojio.

4:1 - 12 poena je Nole osvojio zaredom, deluje da će ovo biti još jedna lagana pustinjska šetnja.

3:1 - Tri brejk lopte imao je Đoković, prvu je iskoristio jednim od najboljih riterna koji smo videli ove godine. Publika u Dubaiju u sav glas skandira "Nole, Nole"...

2:1 - Prvi poprilično rutinski gem na meču, Nole ga je završio velelepnim drop-šotom.

1:1 - Identičan gem i na servis Rusa, bilo je 30:30, čak i 0:30, ali je on na kraju sa četiri uzastopna poena preokrenuo i poravnao.

1:0 - Meč je počeo, Nole prvi servira. Odmah je Hačanov namučio Srbina, bilo je čak i 30.30, ali se prvi teniser sveta ipak izvukao i sačuvao svoj prvi gem.

17.08 - Nole i Hačanov izlaze na teren u 17.20, meč bi trebalo da počne za nekih 20-ak minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.