HRVATI ČEKALI RAZGOVOR SA ĐOKOVIĆEM ČETIRI GODINE: Zbog ovih reči - definitivno je vredelo!
Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

SJAJNO

HRVATI ČEKALI RAZGOVOR SA ĐOKOVIĆEM ČETIRI GODINE: Zbog ovih reči - definitivno je vredelo!

- Nijedan teniser u Open eri nije uzeo dva Grend Slema nakon što je imao dve meč-lopte zaostatka. Đokoviću je to uspelo u finalu US Opena 2011. godine, kao i prošle godine u Vimbldonu - pišu Hrvati

Objavljeno:

Novak Đoković je skoro dva sata pričao o motivaciji, unutrašnjoj borbi i načinu na koji diše kada gubi meč. Čime god da se u životu bavite i kakvi god su vam ciljevi, slušati Noleta dok govori o načinu na koji je ostvario svoje, neprocjenjivo je iskustvo, pišu novinari hrvatskog Index.hr.

Najbolji teniser sveta vratio se iz Australije kući u Beograd i doneo 17. Grend Slem. Izašao je ispred zgrade i s decom na betonu zaigrao tenis. Potom je došao u svoj teniski centar, stao pred stotinjak kamera i održao malu školu života. Ispričao je svoju priču iz finala u Melburnu, gde je nakon preokreta u pet setova došao do titule i otvorio novi finale, onaj protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala za najvećeg tenisera svih vremena. Bilo mu je važno da u taj fajt krene s naslovom na omiljenom turniru. U Australiji je osvojio osam pehara, prvi pre čak 12 godina. U tom periodu prošao je velike padove, nebrojeno puta pretresao život i tragao za inspiracijom na raznim mestima. Promenio se, ali njegova moć da se izvuče iz neverovatnih situacija, dok sa druge strane mreže stoje Federer i 20 hiljada njegovih navijača, ojačala je i postala oružje koje gotovo nitko ne može slomiti, takođe pišu novinari Index.hr.

Nijedan teniser u Open eri nije uzeo dva Grend Slema nakon što je imao dve meč-lopte zaostatka. Đokoviću je to uspelo u finalu US Opena 2011. godine, kao i prošle godine u Vimbldonu. Oba puta Federer je bio gubitnik. I oba puta Novak se borio sam protiv celog stadiona.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

U tim trenucima, priča za Index, vraća se onom detetu koje je s četiri godine izjavilo da želi biti najbolji teniser planete.

Danas, kada je to ostvario, na pitanje da li je zbog toga srećan i ispunjen čovek, Novak je dao odgovor koji objašnjava njegov, ali i put svakog od nas.

- Danas svi pričaju o rekordima, trofejima i ambicijama. Na taj način se stvaraju tenzije koje nisu potrebne. Imam ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Obaranje rekorda ne može me u potpunosti ispuniti. Srećan sam i ponosan u tom trenutku, ali u životu me to neće usrećiti. Ono što me usrećuje je držanje reketa u rukama. Ljubav prema tenisu je jezgro svega i tome se stalno vraćam. Postoje dani kada se ne osećam najbolje, dani kada mi se ne trenira, ali ako se ne vratim onom detetu od četiri godine koje kreće da igra tenis, ne mogu da budem u potpunosti ispunjen bez obzira na sve titule. Nauka je dokazala da kada neku sliku zamišljate, za vaš je um to realno. Imam veru u slike koje sebi prezentujem, kada se one ponavljaju, postaju sve veće, a onda postaju i stvarnost. Tada ne smete stati. I to je definicija uspeha - kazao nam je.

Na tom putu, uz Novaka su bili Nikola Pilić i Goran Ivanišević kojima se posebno zahvaljuje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.