NOVAKOVE REČI OD KOJIH ĆE SE SRBIJA NAJEŽITI: Vreme je za novu medalju na OI! Hoću da mi ovo bude sezona života!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

espreso na licu mesta

NOVAKOVE REČI OD KOJIH ĆE SE SRBIJA NAJEŽITI: Vreme je za novu medalju na OI! Hoću da mi ovo bude sezona života!

"Svi vrlo dobro znamo šta predstavljaju Olimpijske igre i meni je jako drago što mogu da predstavljam Srbiju. Imao sam zadoovljstvo i čast da 2008. godine nosi zastavu Srbije na otvaranju OI"

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Novak Đoković se obratio Srbiji na konferenciji za medije u Teniskom centru Novak, gde je otkrio planove za 2020 godinu.

Najbolji teniser sveta je istakao osvajanje ATP kupa sa Srbijom kao veoma bitan momenat za početak sezone.

- Hvala što što se odazvali u velikom broju. Mislim da je ovo prvi put da se družim sa medijima na teniskom terernu i drago mi je što je to bilo na našem teniskom klubu. Zadovoljstvo je biti u Srbiji nakon jako uspešnog početka sezone, koji je krenuo sa ATP kupom, kao nezvanično Svetsko prvenstvo. Imali smo izvanredan ambijent, to su jako bliski odnosi i oni su nam pomogli da osvojimo to prestižno takmičenje - rekao je Novak i dodao:

To su dve nedelje koje ću jako dugo pamtiti. Dejvis kup osvojen 2010. godine nam je svima dao vetar u leđa za individualne karijere. Ja sam imao jednu od najboljih sezone upravo nakon osvojenog Dejvis kupa, zato smatram da je jedan od najzaslužnijih faktora za trijumf na Australijan openu upravo osvajanje ATP kupa.

Australijan open je osvojio čak osam puta i po tome je najbolji igrač u istoriji tenisa.

- Taj turnir je meni najuspešniji i najomliljeniji. Osećam dodatni motiv da početak sezone obeležim na najbolji mogući način, da započenem sezonu sa trijumfom kako bih se po jutru dan poznao, kako kaže naš narod. Vrlo se lepo osećam u Australiji i prethodnih 15 godina sam tamo pružao odlične igre, i uzbudljive mečeve. Sigurno najuzbudljiviji meč je bio finale u Melburnu protiv Nadala 2012. godine.

Đoković je najavio da bi ovo mogla da bude najbolja sezona u njegovom životu.

- Ja sam motivisan i inpirasan da ove sezone igram najbolju sezonu. Svestan sam da je ove godine olimpijska godina, tako da će biti veoma gust raspored. Biće manje prostora za odmor nakon Vilbdona. Naravno, ciljevi su Gren slemovi i Olimpijske igre, naravo. Imao sam čast da u Pekingu osvojim bronzanu medalju, pa se nadam da je vreme za novu. Voleo bih da doživim vrhunac na Olimpijadi.

Šta je to što Tokio nosi?

- Najznačajniji sportski događaj u istoriji sporta. Svi vrlo dobro znamo šta predstavljaju Olimpijske igre i meni je jako drago što mogu da predstavljam Srbiju. Imao sam zadoovljstvo i čast da 2008. godine nosi zastavu Srbije na otvaranju OI. Nažalost, na prethodne dve Olimpijade nisam bio na ceremoniji otvaranja, tako da mi je ove godine želja da to ne propustim. Pristupiću Olimpijadi kao i svakom drugom turniru i mislim da je to najbolji način da osvojim medalju, što je cilj, a sa druge strane da doživim nešto što ne mogu da doživim ni na jednom drugom turniru - istakao je Đoković

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.