JOŠ JEDAN PODATAK KOJI IDE U PRILOG DA ĆE NOVAK BITI NAJBOLJI SVIH VREMENA: Federer ovde ne može ni da mu prismrdi!
Novak Đoković je i po ovom parametru ispred Federera, Foto: Fonetap

zanimljiva informacija

JOŠ JEDAN PODATAK KOJI IDE U PRILOG DA ĆE NOVAK BITI NAJBOLJI SVIH VREMENA: Federer ovde ne može ni da mu prismrdi!

Srpski teniser s obzirom da se opet nalazi na čelu ATP liste ima uskoro priliku da izbije na prvo mesto i u ovoj statistici

Objavljeno:

Polemika oko toga ko je najbolji teniser svih vremena traje i trajaće, a već sada možemo reći da će teško i nekad biti okončana.

Jednostavno sva trojica igrača za koje se smatra da su najbolji u istoriji "belog sporta" dali su tokom dosadašnjih karijera jake argumente na osnovu kojih se za svakog može tvrditi da ne G.O.A.T.

U moru brojnih činjenica i zanimljivih podataka sada je isplivao još jeda koji bi mogao da ide kontra Rodžera Federera, a u prilog recimo Novaku Đokoviću.

Naime, Švajcarac jeste najtrofejniji na Gren slemovima i uprkos tome što ima 38 godina i dalje spada u sam svetski vrh i bori se za trofeje zbog čega je pravo oličenje dugovečnosti i trajanja u svetskom vrhu.

Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadalfoto: AP

Međutim, ako se malo bolje pogleda statistika ipak se može naići na jedan zanimljiv podatak koji se odnosi na to koji teniser je koliko nedelja proveo na prvom mestu ATP liste nakon 30. rođendana.

I tu je Federer u debelom zaostatku jer u prethodnih skoro devet godina, od kako je zakoračio u četvrtu deceniju života, jedva da je tek ukupno pola godine bio najbolji igrač sveta sveukupno.

Kako statistika kaže, Federer je tek na četvrtom mestu na takvoj listi sa ukupno 25 nedelja na prvom mestu ATP liste nakon 30. godine.

Ispred njega je recimo i Andre Agasi sa 33 nedelje, dok je na drugoj poziciji Novak Đoković, koji je do sada proveo 55 nedelja na prvom mestu nakon što je napunio 30 godina. Prvi je Rafael Nadal sa 66 nedelja.

Ali, svakako se čini da je trenutno Novak najbliže tome da i po ovom parametru uskoro preuzme vodeću poziciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.