IZ AMERIKE STIŽE POTVRDA: Đoković je već sada najveći svih vremena! Federer nema leka za njega!
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Ko je najveći svih vremena, Foto: EPA/Rob Prezioso/EPA/Nic Bothma

Kažu da je švajcarac njegov hronični problem

IZ AMERIKE STIŽE POTVRDA: Đoković je već sada najveći svih vremena! Federer nema leka za njega!

Ovaj novinar tvrdi da će Novak teško ove sezone osvojiti sva 4 Gren slema, ali ne isključuje mogućnost da se to zaista i dogodi

Objavljeno:

Da li je Novak Đoković već sada G.O.A.T. (najbolji teniser u istoriji)?! Tim pitanjem je novinar "World Tennis USA" započeo svoj autorski tekst o srpskom teniseru i dvojici njegovih najvećih rivala - Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Lorenco Ćioti nema dilemu da će srpski teniser u naredne dve godine sigurno osvojiti dovoljan broj Gren slem titula kojima će postati najtrofejniji teniser u istoriji i samim time potvrditi titulu najboljeg svih vremena.

On u svom tekstu podseća da Novak ima bolji međusobni skor i od Federera i od Nadala i da je sve svoje Gren slem titule osvojio u eri kada su aktivni i njih dvojica, to jest kao njihov savremenik.

Takođe, ističe se da je Đokovićev jedini 'negativni' period u poslednjih deceniju i po bio od US opena 2016. do osvajanja Vimbldona 2018. godine, odnosno otprilike 18 meseci, i to zbog velikih problema koje je imao sa povredom lakta.

On navodi da je teško očekivati da Đoković ove godine osvoji baš sve Gren slem titule, iako je počeo sa osvajanjem Australijan opena, ali opet kaže da to i nije nemoguće, jer jedini Gren slem gde ima najmanje šanse jeste Rolan Garos s obzirom na Nadalovih 12 osvojenih titula u Parizu.

Ipak, s druge strane očigledna je Đokovićeva dominacija na betonu i travi poslednjih godina, a posebno se ističe njegova mentalna snaga i sposobnost da se izvuče iz najtežih situacija.

Tekst se završava konstatacijom da je Novak postao hroničan problem za Rodžera, za koji Švajcarac još uvek nije našao lek.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.