SVI MISLE DA OČIMA NE MOGU DA SE VIDE: Ali Nadal je sada otkrio kakvi su odnosi njega, Đokovića i Federera!
Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: Printscreen/Youtube/ATP Tour

Svaka čast za ove reči

SVI MISLE DA OČIMA NE MOGU DA SE VIDE: Ali Nadal je sada otkrio kakvi su odnosi njega, Đokovića i Federera!

Španski teniser je istakao da s godinama i intenzitet tog rivalstva opada u smislu da njihov odnos postaje opušteniji

Objavljeno: 10:24h

Rafael Nadal je ovih dana gost Rodžera Federera u Južnoj Africi, gde će njih dvojica odigrati egzibicioni meč, po prvi put na tlu te afričke države, iz koje je poreklom majka švajcarskog tenisera.

Iako među njima dvojicom, kao i sa Novakom Đokovićem, vlada veliko rivalstvo već više od decenije unazad, sva trojica imaju osim velikog poštovanja jedni za druge, takođe i sjajan odnos van terena.

To se vidi baš u ovakvim prilikama kada često jedni drugima "gostuju" u ovakvim humanitarnim projektima i igraju zajedno kako bi pomogli najugroženijima i naravno popularizovali tenis u nekim zemljama.

Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković i David Ferer
Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković i David Fererfoto: Profimedia

O svemu tome je govorio baš Rafael Nadal u Južnoj Africi.

- Kada ste mladi, tačno je da rivalitet dovodite do najviše tačke. Kako ste stariji, i dalje imate taj san o pobedama, ali odnos nas trojice je tokom svih tih godina bio veoma dobar. Kako sa Novakom i Rodžerom, tako je bilo i sa Endijem Marijem. Dakle sa svima nama koji smo imali taj jak rivalitet. Sada je sve nekako opuštenije i čini mi se da to i pokazujemo - rekao je Nadal i onda dodatno pojasnio:

- Novak je krajem prošle godine bio sa mnom u Kazahstanu, igrao je na egzibiciji u mojoj organizaciji. Ja sam ranije bio u Milanu učestvujući u njegovim projektima. Sada sledi ta egzicbicija sa Rodžerom u Južnoj Africi i oduševljen sam. Federer je bio na otvaranju moje akademije u Manakoru. Shvatamo da je dobro da pomažemo jedni drugima i čuvamo taj konstriktivan odnos, ujedno pomažemo sportu i širimo vrednosti koje mogu biti primer mladim naraštajima - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.