NOLE SE VRAĆA U SRBIJU! Nigde mu nije lepše nego u rodnoj grudi!
Foto: EPA/Roman Pilipey

stiže as

NOLE SE VRAĆA U SRBIJU! Nigde mu nije lepše nego u rodnoj grudi!

- Uskoro... Za desetak dana. Doći ću šest-sedam dana pre nego što odem u Dubai

Objavljeno:

Tradicija tako nalaže. Pobednik Australijan opena dan nakon osvajanja turnira mora da prošeta kroz Kraljevsku botaničku baštu Viktorija, u Melburnu. Novak Đoković je osmi put osvojio pehar na Rod Lejver Areni i osmi put prošetao po ovom divnom mestu u Melburnu, gde se družio sa novinarima, navijačima, fotografisao se, delio autograme.

U botaničkoj bašti razgovoru sa novinarima iz Srbije koji su sa lica mesta izveštavali o prvom grend slemu u sezoni, prvi teniser sveta je otkrio kada stiže u našu zemlju.

- Uskoro... Za desetak dana. Doći ću šest-sedam dana pre nego što odem u Dubai, a onda ću se posle turnira ponovo vratiti pre odlaska u Ameriku. Tako da ću sve ukupno biti nekih nekoliko nedelja u Srbiji. U principu su to neki periodi kada ja dolazim u zemlju. Negde u februaru i posle na proleće ili možda u septembru. Radujem se da vidim svoje roditelje i širu familiju, svoj narod i da se lepo proslavi sve ovo, pošto nisam imao priliku da prošle godine proslavim neke velike uspehe. Ovoga puta ćemo da obeležimo - počeo je priču Novak Đoković.

Predstavnici sedme sile su ga podsetili na to da ga je Dominik Tim pobedivši ga na Mastersu u Londonu, na neki način skinuo svrgnuo sa trona, a sada mu je „pomogao” da se vrati na krov sveta pobedivši Rafaela Nadala.

- Sa jedne strane, pred početak sezone sam poželeo da se što pre vratim na prvo mesto, ali sa druge, prioritet mi je bio da u Australiji, kao što to tradicionalno radim, započnem sezonu na najbolji mogući način. ATP kup je prošao mnogo bolje nego što sam zamišljao i poželeo. Šest pobeda u singlu, dve u dublu, Dušan Lajović je odigrao fenomenalno, Viktor Troicki. I ta timska atmosfera je ono što je nama dozvolilo da napravimo tako veliki uspeh i osvojimo taj ATP kup prvi.

Dobre partije u reprezentativnom takmičenju, dale su Noletu dodatnu motivaciju pred Australijan open.

- Meni je to dalo dodatni neki stimulans, snagu, polet koji sam osetio. I u Melburnu sam samo nastavio sa tim igrama. Nadal je ispao u četvrtfinalu i sve se pogodilo kako treba. Sada je sve u mojim rukama. Ni ja ni Nadal nemamo nešto previše bodova da branimo do Rolan Garosa, tako da se nadam uspešnoj sezoni na tvrdoj podlozi, pogotovo u Indijan Velsu i Majamiju gde sam imao puno uspeha u svojoj karijeri, ali prošlih nekoliko godina nisam beležio baš dobre rezultate tako da mi je tu šansa da pokupim još neke bodove.

Otkrio je i kako je proveo veče posle osvajanja pehara i sa kim se čuo pre spavanja.

- Pričao sam sa ženom pre nego što sam legao u krevet. Pitala me je kako se osećam i da li imam milion misli koje mi se vrte po glavi, emocije... Rekao sam joj da osećam potpunu tišinu i mir. To je nešto što me i danas drži i nemam uopšte osećaj niti prevelike uzbuđenosti i ushićenja niti bilo čega. Samo mir. Nekako sam se oslobodio svega. Pričali smo o tome sinoć jer u toku turnira stvarno ima dosta, na neki način interne borbe, misli vam lutaju stalno, šta će i kako biti, da li će biti... Morate sebe nekako da vraćate u balans, da sebe uvodite u neko stanje pozitivne energije i razmišljanja, svesti, što je dosta puta i isiljeno na neki način zato što su ta negativna osećanja izuzetno snažna i mogu da obuzmu telo i um. Danas i juče posle meča, a pogotovo danas, osećam jedan mir, spokoj, sklad i to je ono što zapravo i želim da osećam u ovom trenutku. Osećam sreću što se vraćam u zagrljaj svojoj porodici.

- Iskreno, nisam prošao ni deset posto poruka. Hteo sam da uživam u trenutku. Čuo sam se sa svojom najužom porodicom, ženom, decom, roditeljima, to je ono što mi je bilo najbitnije. Danas ću proći kroz sve te poruke.

Na potpitanje da je sigurno dobio hiljadu poruka, Đoković se nasmejao:

- Nema baš hiljadu ljudi moj broj telefona. Ali gledao sam na socijalnim mrežama, ima dosta interakcije, puno slika i čestitki. Zahvalio bih se svima na čestitkama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.