NOVAK JE DOKAZAO DA IMA M**A: Slavni Hrvat u ekstazi posle Đokovićeve nove titule u Melburnu!
Foto: AP

oduševljen

NOVAK JE DOKAZAO DA IMA M**A: Slavni Hrvat u ekstazi posle Đokovićeve nove titule u Melburnu!

- Uh, nije bilo lako gledati - od nečega što ide besprekorno do toga da se sve zaustavi i okrene

Objavljeno:

Nije bilo jednostavno gledati finale Australijan opena nikome, a naročito trenerima Novaka Đokovića i Dominika Tima.

Dan kasnije, Goran Ivanišević za Sport klub govori o duelu koji je Novak dobio u pet setova, o skoroj budućnosti, pohodu na 18. Gren slem titulu, ponosu koji oseća...

"Dobro je, došao sam malo u teretanu da izbacim sav stres od finala", smeje se Ivanišević na početku razgovora za Sport klub.

Odmah prelazimo na ono što se dešavalo tokom tri sata i 59 minuta posle kojih je Đoković osvojio osmu titulu u Melburnu.

"Uh, nije bilo lako gledati - od nečega što ide besprekorno do toga da se sve zaustavi i okrene, nije se Novak dobro osećao. Čudan meč, nije to sad bio perfektan tenis, mada jeste bilo spektakularnih poena. Možda je na kraju jedan poen odlučio meč, brejk lopta za Tima u četvrtom setu, kada je Novak posle servisa odmah išao na mrežu i odigrao dva fenomenalna voleja".

Pre nekoliko dana Ivanišević je rekao da Đoković kao da ima dugme “restart” u sebi posle kojeg počinje da igra bolje. To se opet potvrdilo.

"U tome i jeste njegova veličina. Kao da ga je neko ugasio, imao je nekih problema, a onda je uspeo da se pribere, zato i jeste to što jeste - izdržao je nekoliko teških gemova kada je sve moglo do kraja da ode na drugu stranu. Kako je i Novak rekao, taj jedan poen na kraju je presudio, ko zna kako bi se završilo i verovatno bi Dominik dobio da nije bilo ta dva perfektna voleja. Zezao sam ga u svlačionici, rekao sam mu da sam oduvek znao da u sebi ima servis-volej igru, ali da to čuva samo za ove značajne trenutke".

Na tom tragu, pitali smo Gorana kakva je bila prva reakcija u svlačionici posle pobede.

"Nije se mnogo pričalo, rekao nam je da je bio ekstremno umoran i malo je govorio o tim problemima koje je imao. Hvala bogu da se sve završilo super - kada je trebalo da odigra majstorski, tako je i odigrao, u četvrtom i petom setu. Ekstremno važan poen na brejk lopti u petom setu, opet servis-volej, na 4:3 i 30-30 drugi servis ‘napolje’ od 160 km/h. Rizik neverovatan, ali šampioni... Kako bih ti drugačije rekao... Moraš da imaš m..a, a on je u nedelju to dokazao po ko zna koji put. Moram da kažem i da mi je žao Dominika - ako neko zna kako se on oseća, to sam ja".

Posle meča je Novak rekao da je prazan i izuzetno umoran, a hrvatski trener kaže da je to razumljivo i normalno.

"Ne može čovek da bude odmah srećan jer je u četiri sata on proživljavao mnogo uspona i padova u meču, fizički i psihički, prazan je bio totalno, ali on zna koji su mu planovi i ciljevi - spreman je, zdrav je hvala bogu, ide se dalje po 18. titulu što pre moguće, to bolje, a to je Pariz".

Od ove godine na stadionu “Filip Šatrije” na Rolan Garosu biće i krov.

"Pomoći će to naravno kada je kiša i kada su uslovi kao što su bili prošle godine u polufinalu sa Timom. Drago mi je zbog toga, ali ako igraš dobro, svejedno ti je - ako ne, neće ti krov pomoći. Kako je Australijan open Novakov turnir, tako je Rolan Garos Rafin i on je uvek tu mali favorit. Novak je jednom osvojio titulu u Parizu i trebalo bi, po mom mišljenju, još koji put, zašto ne? Biće velika bitka između Novaka, Rafe i Dominika".

Novak bi trebalo da nastupi u Dubaiju, tamo će sa njim biti Ivanišević, baš kao i u Indijan Velsu, a u Majamiju štafetu preuzima Marjan Vajda. Novak je prišao na tri slema zaostatka za Federerom i dva za Nadalom

"Kada pogledam kraj prošle godine, nije baš izgledalo fenomenalno, ali sada izgleda posle ATP kupa i 17. titule na Australijan openu. Sada treba tako, pozitivno nastaviti i probati ako ne ove godine da se stigne do 20, onda bar se približiti na milimetar, pa sledeće godine".

Ivanišević je bio deo tima i na Vimbldonu, ali sada je bio tu za najstresniji i najvažniji deo turnira.

"Ponosan sam. Vimbldon ne brojim, ali ovo bogami računam. Meni je ovo druga Gren slem titula kao treneru, ekstremno sam ponosan što sam deo ovog tima. Bio sam tu od trećeg kola, Marjan i ja smo sarađivali izvanredno, a to se pokazalo i na terenu", zaključio je Ivanišević za Sport klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.