NOLETOV ŠAMPIONSKI DEFILE U MELBURNU: Otkrio sve o čudnoj vrtoglavici, a Federer ga je pokrenuo da napravi preokret
Novak Đoković je po osmi put u karijeri prošetao Melburnom kao šampion, Foto: EPA/Roman Pilipey

Nije to krio

NOLETOV ŠAMPIONSKI DEFILE U MELBURNU: Otkrio sve o čudnoj vrtoglavici, a Federer ga je pokrenuo da napravi preokret

Srpski teniser je posle prospavane noći ponovo sumirao utiske o finalu i pobedi

Objavljeno:

Novak Đoković je odradio šampionsko fotografisanje sa trofejom Australijan opena i prošetao sa trofejom kroz park Melburna, gde su posetioci i novinari imali prilike da se druže s njim.

Povratnik na prvo mesto ATP liste je u nedelju u spektakularnom preokretu pobedio Dominika Tima u pet setova i tako osvojio svoju osmu titulu na prvom Gren slemu sezone, a ukupno 17. u karijeri.

A kao što tradicija nalaže dan posle finala morao je sa trofejom da prošeta kroz park, što mu ni ove godine nije teško palo.

1 / 17 Foto: AP

Ovo je bila prilika da ponovo malo sumira utiske u finalu posle prospavane noći i porazgovara sa novinarima o onome što se dešavalo tokom četvoročasovne borbe koju je vodio sa upornim i čvrstim Austrijancem.

Tako se osvrnuo i na konflikt koji je imao sa sudijom Damijanom Dumusoom po završetku drugog seta zbog toga što ga je kaznio oduzimanjem servisa i još jednom mu se izvinio zbog dodirivanja po patikama što je strogo zabranjeno.

- To je profesionalni sport, dešavaju se takve stvar, na koje nekada niste ponosni, prolazite kroz različite emocije, uspone i padove. Naravno, nisam srećan zbog toga što sam dodirnuo sudiju. Izvinjavam se još jednom ako se oseća napadnutim ili ako sam bilo koga uvredio, to je bio žar borbe, ponekad vas neke odlule izbace iz takta i balansa. Samo sam pokušao da se vratim u ravnotežu i na kraju se sve dobro završilo po mene - rekao je ovom prilikom Đoković.

1 / 11 Foto: AP

On se osvrnuo i na psihiloški pad koji je doživeo u svojoj igri u završnici drugog seta i tokom čitavog trećeg seta, a koji je bio prouzrokovan i zdravstvenim problemima koje je imao.

- Nisam imao povrede, ali bilo je veoma uvrnuto šta mi se dešava. Nisam mogao da poverujem šta se dešava, odjednom sam ostao bez energije. Svaki put kada bih vratio lopticu, osetio bih vrtoglavicu.

Ipak nakon lekarske pomoći, nekih preparata i šejkova koje je uzeo uspeo je da se povrati i potom načini preokret i trijumfuje, a otkrio je da ga je dodatno motivisalo to što je shvatio da će ako osvoji titulu se dodatno približiti Federerovom rekordu od 20 Gren slem titula.

Novak Đoković se konsultuje sa lekarima tokom meča
Novak Đoković se konsultuje sa lekarima tokom mečafoto: EPA/Dave Hunt

- Neću vas lagati i reći da nije, naravno da jeste. Znam da nisam u svojim dvadesetim godinama, stvari su drugačije malo i moram da budem organizovaniji i precizniji kada se spremam za Grend slem turnire, moram da napravim prioritete sa ovim turnirima, oni su istorijski najvažniji u našem sportu.

Ovaj Australijan open je pokazao da nova generacija tenisera je spremna da konačno napravi korak napred, jer su sjajne turnire odigrali i Tim i Zverev i Medvedev, jedino je Cicipas malo podbacio.

- Nadam se da neće skorije početi da osvajaju velike titule, mi ćemo se pobrinuti da se to ne desi ubrzo. Uživam u činjenici da sam i dalje u poziciji da budem deo priče o igraču sa najviše Grend slem titula.

Malo i o slavlju u svlačionici.

- Napustio sam stručni štab zbog intervjua na nekoliko sati. Kada sam se vratio, video sam da su napravili lom u svlačionici, video sam da su uživali i lepo su se proveli. Nisu pili mnogo i drago mi je zbog toga, ali bilo je prekasno da odemo bilo gde, samo smo se vratili u sobe, danas je potpuno drugačiji dan - ispričao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.