BIO SAM NA IVICI PORAZA: Đoković otkrio koji je bio prelomni trenutak finala, pa ispričao tajnu svoje jake glave!
Novak Đoković o meču protiv Novaka Đokovića, Foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

Zato i jeste šampion

BIO SAM NA IVICI PORAZA: Đoković otkrio koji je bio prelomni trenutak finala, pa ispričao tajnu svoje jake glave!

Nije bitno šta je bilo u prošlosti ili šta će biti u budućnosti, samo je bitan taj sadašnji momenat

Objavljeno:

Ne postoji mentalno jači teniser, ne u ovom trenutku, nego najverovatnije u istoriji "belog sporta" od Novaka Đokovića.

To smo još jednom videli na delu u finalu Australijan opena, gde je uspeo da se ponovo izdigne u trenutku kada ga je većina već otpisala i kada je Dominik Tim napravio preokret u setovima.

Ali nije tako mislio Srbin, već je polako priklupljao snagu, podizao se i onda zaigrao baš onako kao samo on ume i osvojio je novu, osmu titulu u Melburnu.

- Hvala svima koji su ostali do ovako kasnih sati kako bi me podržali. Ovo je sjajan teren i nadam se da su svi uživali u teniskom šou programu. Bilo je ovo jedno od najtežih finala u Australiji. Znate da sam bio na ivici poraza, Dominik je počeo da dominira na svim delovima terena, igrao je sjajan meč i mislim da je prelomni bio četvrti set pri 2:1 i brejk lopta za njega kada sam ja odigrao dva dobra voleja i tako sam se vratio u meč. Posle toga sam vratio snagu da prođem kroz četvrti i peti set. Videli ste da smo obojica bili prilično umorni, ali dali smo sve od sebe. Nažalost, jedan je morao da izgubi, želim mu sreću u nastavku sezone - rekao je Đoković u intervju koji je da na "Margaret Kort areni" gde su takođe navijači putem video bima posmatrali veliko finale.

Psihologija igra ogromnu ulogu u igri Novaka Đokovića i on je jedan od onih igrača koji se najbolje nose sa pritiskom na svojim leđima.

- Nismo samo sportisti, već i ljudi. Sve je teže nego što izgleda. Ljudi provode mnogo vremena u prošlosti i budućnosti, razmišljaju kako bi sve moglo da ispadne i to ume da stvori strah od neočekivano. Jedino je važan aktuelan trenutak, sadašnjost. Sve zvuči lakše kad se kaže, možda zvuči i kao kliše. Ali teško je reagovati kad neke stvari ne možete da kontrolišete, jedino što možete je da probate da kontrolišete sebe. Mentalno, prolazite kroz pravu psihološku bitku - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.