KRALJ MELBURNA, MAESTRO, VASKRSNUĆE! Svetski mediji impresionirani Đokovićem, u Hrvatskoj ga hvale na sva usta!
Novak Đoković, Foto: AP

Zaslužio je to

KRALJ MELBURNA, MAESTRO, VASKRSNUĆE! Svetski mediji impresionirani Đokovićem, u Hrvatskoj ga hvale na sva usta!

Srpski teniser se od ponedeljka vraća na prvo mesto ATP liste

Objavljeno:

Novak Đoković je još jednom dokazao da mu nema ravnog u Melburnu i da je tamo neprikosnoveni kralj.

Najbolji srpski, a od ponedeljka i svetski, teniser pobedio je u finalu Australijan opena Dominika Tima u pet setova posle 4 sata igre i odbranio titulu, a uz to podigao svoj 8. šampionski pehar u karijeri u Australiji.

O trijumfu i neverovatnom preokretu koji je napravio iako je gubio 2:1 u setovima pišu i bruje svi svetski mediji i ponovo se u hvalospevima govori i Srbinu.

1 / 7 Foto: Printscreen/As.com

Isti slučaj je i sa medijima u regionu.

Hrvatski portal Indeks, pod nalsovom "Neverovatni Đoković preokretom osvojio 17. gren slem" piše da je srpski teniser u neverovatnom finalu Australijan opena pobedio Dominika Tima posle četiri sata igre.

- Sve smo videli u ovom finalu u kojem je Đoković ponovo pokazao fascinantnu mentalnu snagu koja mu je donela većinu turnira u karijeri - piše "Indeks".

Indeks o Đokoviću
Indeks o Đokovićufoto: Printscreen/index.hr

Podgoričke "Vijesti" o trijumfu Đokovića pišu pod naslovom "Šampionski gen: Đoković osvojio osmu titulu u Melburnu".

- Šampioni se i rađaju i stvaraju - Novak Đoković je šampion, veliki šampion. Srpski teniser je osvojio osmu titulu na Australijan openu, u isto toliko finala, ukupno 17. Gren slem trofej u karijeri. Đoković je gubio od sjajnog Dominika Tima 2:1 u setovima, izgledalo je da je njegova igra u rasulu, u drugom i trećem setu je izgubio i servis, u pojedinim trenucima i živce. Međutim, po ko zna koji put u karijeri pokazao je izuzetnu psihičku stabilnost i snagu, kao da se "resetovao" na pauzi između trećeg i četvrtog seta, izašao na teren sa dominantnim stavom i kontrolisao meč - ističu "Vijesti".

1 / 3 Foto: Printscreen/24sata.hr

Novu gren slem titulu srpskog tenisera ispratio je i portal Klix.ba, navodeći da je "Fenomenalni Novak Đoković u Melburnu osvojio osmu titulu i 17. titulu na Gren slem turnirima u fenomenalnom meču savladao je Dominika Tima rezultatom 3:2 u setovima".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.