KOBI, ĐIĐI I TRAGIČNI POŽARI U MISLIMA: Đoković održao emotivan govor, posvetio ga je svom poginulom mentoru!
Novak Đoković je održao emotivan šampionski govor, Foto: AP

Tragedije su obeležile turnir

KOBI, ĐIĐI I TRAGIČNI POŽARI U MISLIMA: Đoković održao emotivan govor, posvetio ga je svom poginulom mentoru!

Najbolji srpski teniser je nahvalio i protivnika u finalu

Objavljeno: 14:31h

Novak Đoković je ponovo šampion Australijan opena.

Srpski teniser je odbranio titulu u Melburnu pobedom nad Dominikom Timom u pet setova.

Po završetku meča na završnoj ceremoniji, novi najbolji igrač sveta, je najpre dobio i nekoliko zvižduka pre svog šampionskog govora, ali je potom pokazao kakva je veličina.

- Dobro veče svima, želim da počnem od čestitki Dominiku Timu za neverovatan turnir za njega, danas je bio težak meč, bio je veoma blizu pobede, definitivno sam siguran da ćeš uskoro osvojiti Grend slem trofej, ne samo jedan, već više od jednog. Veliko poštovanje i za Dominikove ljude u boksu, veliki ste ljudi, želim vam svu sreću. Zahvalio bih se mom timu, mojoj porodici, mojoj braći koja su ovde, hvala vam što ste došli u Australiju i ovoga puta, nadam se da uživate - poručio je Đoković.

A onda je usledio emotivan momenat kada se prisetio svih tragedija koje su se u prethodnom periodu dogodile, a posebno pogibije Kobija Brajanta koji je bio njegov prijatelj i mentor i u čiju je čast nosio njegove inicijale na svojoj dukserici prethodnih dana.

- Kao što je Dominik rekao, užasavajuće stvari su se događale pre početka turnira. Imali smo užasavajuće požare, pratili smo šta se događa i brinuli smo. Dogodila je i pogibija mog mentora Kobija Brajanta koja je sve uzdrmala. Želeo bih da kažem da je ovo podsećanje na važnost porodice, mi smo deo profesionalnog sporta, mislimo na vas, brinemo o vama, ali je važno biti velikodušan i nadam se da se ovakve stvari više neće dešavati - poručio je setnim glasom Novak.

Na kraju je usledilo zahvaljivanje svima koji učestvuju u organizaciji njegovog omiljenog turnira.

- Zahvalio bih se svim ljudima koji su došli i danas i protekle dve nedelje, svi teniseri su uživali, svi u miks dublu, dublu, skupljačima lopte bih takođe zahvalio, svi utičete da ovaj turnir bude poseban. Toliko puno ljudi je u organizaciji i prošla bi čitava noć kada bih se svima zahvaljivao. Ovo je moj najdraži teren, najdraži stadion na svetu, drago mi je što držim ovaj pehar ponovo u rukama - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.