NIJE SE SAMO VRATIO NA PRVO MESTO: Novak Đoković je prvi igrač u Open eri koji je ovo uradio!
Novak Đoković je ponovo najbolji teniser sveta, Foto: EPA/Francis Malasig

Kralj tenisa

NIJE SE SAMO VRATIO NA PRVO MESTO: Novak Đoković je prvi igrač u Open eri koji je ovo uradio!

Srpski teniser je ponovo ostvario nekoliko rezultata po kojima će biti upamćen

Objavljeno: 14:17h

Novak Đoković je kralj Australije, u to nije bilo dileme ni ranije, a svoju krunu je potvrdio još jednom, osvojivši osmu titulu u Melburnu pobedom nad Dominikom Timom.

Najbolji srpski teniser je tako poboljšao svoj učinak u finalima gde ima 8/8, svaki put kada je dolazio čak do polufinala, na kraju bi podizao šampionski pehar na "Rod Lejver areni".

Ovim trijumfom Novak Đoković je ponovo postao najbolji teniser sveta sa 325 poena više od Rafaela Nadala, koji je izgubio poene od prošle godine, jer je sada ispao u četvrtfinalu.

Međutim, ovaj trijumf nije Đokoviću doneo samo povratak na prvo mesto ATP liste.

Novak je pobedio u svih pet poslednjih finala Gren slemova u kojima je igrao.

Naime, srpski teniser je zvanično postao prvi teniser u Open eri (kada je tenis postao profesionalan) koji je osvajao Gren slem titule u tri različite dekade.

Pre njega jedini koji je to uspeo bio je Ken Rouzvel koji je osvajao titule 50-tih,. 60-tih i 70-tih godina 20. veka.

Sa ovim trijumfom Đokovića je nastavljena dominacija "Velike trojke" (Novak, Federer i Nadal) koji su osvojili 13. uzastopnih Gren slem titula zaredom.

Kada je reč o odbrani trofeja, Đoković je postao 14. igrač koji je uspeo da odbrani trofej u Melburnu. To je već činio tri puta, u periodu od 2011-13 i 2015-16.

Takođe, Novak je postao treći igrač u istoriji sa najmanje osam Gren slem titula na jednom turniru. Nadal ima 12 na Rolan Garosu, a Federer osam na Vimbldonu.

Đokoviću je ovo peta Gren slem titula koju je osvojio nakon što je napunio 30 godina, a ukupno 17. u karijeri, čime se približio ponovo Nadalu (19) i Federeru (20).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.