ĐOKOVIĆU SE NIJE ISPUNILA ŽELJA! Novak saznao protivnika u finalu Australijan opena!
Foto: EPA/Scott Barbour

Australijan open 2020

ĐOKOVIĆU SE NIJE ISPUNILA ŽELJA! Novak saznao protivnika u finalu Australijan opena!

Spektakularan meč Austrijanca i Nemca

Objavljeno: 13:52h

Novak Đoković je dobio protivnika u finalu Australijan opena i to će biti Dominik Tim koji je u polufinalu posle velike borbe pobedio Aleksandera Zvereva 3:6, 6:4, 7:6, 7:6.

Austrijanac je uspeo da napravi preokret posle prvog seta i zahvaljujući boljem izboru udaraca u ključnim trenucima, pogotovo trećeg i četvrtog seta, i posle 3 sata i 34 minuta borbe se plasirao u svoje treće Gren slem finale, a prvo u Melburnu.

Novak Đoković je posle svog polufinala protiv Federera bio izjavio da bi više voleo da se za trofej bori protiv nemačkog tenisera, ali mu se ta želja nije ispunila, pa će morati to da uradi protiv Austrijanca.

Biće to 11. međusobni duel srpskog i austrijskog tenisera i za sada naš as vodi u trijumfima 6:4. Međutim, poslednja dva meča, u polufinalu Rolan Garosa i u grupnoj fazi Završnog Mastersa sezone prošle godine slavio je Tim.

1 / 15 Foto: EPA/Lukas Coch

Uživala je publika na "Rod Lejver areni", kao i gledaoci pored "malih ekrana" u okršaju dvojice mladih lavova kojima sigurno pripada budućnost svetskog tenisa kada "velika trojka" bude sišla sa scene.

Što se tiče samog meča on je počeo brejkovima na obe strane, da bi kako je odmicao prvi set, Nemac sticao sve više sigurnosti u svoje udarce i ubrzo napravio novi brejk što mu je bilo dovoljno da stigne do vođstva u setovima.

Drugi set ponovo donosi nova uzbuđenja, pošto je ovaj put bio Tim taj koji je došao do brejka, ali mu je uzvratio Saša istom merom. Ipak, nije mogao da izdrži dugo u visokom ritmu meča i nivou igre koji je diktirao Austrijanac.

Ubrzo je ponovo Zverev izgubio gem na svoj servis, da bi onda usledio neizvestan gem u kome je Tim servirao za izjednačenja u setovima, mnoštvo sjajnih poena i poteza, borili su se i jedan i drugi i na kraju je sreća bila malo i na Austrijančevoj strani koji stiže do 1:1 u setovima.

I potom je u naredna dva seta tek usledila bitka za anale. Treći set je dobro počeo po Tima koji je stigao prvi do brejka, ali se Nemac nije predavao, uspeo je da uzvrati istom merom, dođe do vođstva i da ima čak dve set lopte na servis protivnika.

Iščupao se nekako iz te neugodne situacije 5. igrač sveta i uveo meč u taj-brejk u kome je bio neumoljiv.

Poslednji set je prošao bez brejkova sve do ponovo odlučujućeg 13. gema kada je Austrijanac još jednom, baš kao i Đoković u dosadašnjem delu turnira, pokazao izuzetno samopouzdanje i sigurnost u sebe i lako došao do velike prednosti posle čega je to pretvorio u svoju pobedu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.