ĐOKOVIĆEVA PROSLAVA S PODIGNUTIM PRSTOM JE BILA OSVETA JEDNOJ ŽENI: Zašto Novak nije slavio pobedu u svom stilu!
Novak Đoković je podsetio na onaj momenat iz finala Vimbldona, Foto: EPA/Dave Hunt

Otkrivamo

ĐOKOVIĆEVA PROSLAVA S PODIGNUTIM PRSTOM JE BILA OSVETA JEDNOJ ŽENI: Zašto Novak nije slavio pobedu u svom stilu!

Srpski teniser ovog puta nije slao rukama ljubav i mir navijačima na tribinama

Objavljeno:

Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena i plasirao se u svoje rekordno 8. finale u Melburnu.

Najbolji srpski teniser je u 3 seta posle 2 sata i 20 minuta igre izašao kao pobednik u duelu sa jednim od dvojice najvećih rivala u karijeri.

Nakon što je osvojio poslednji poen, najbolji srpski teniser je imao i pomalo neobičnu proslavu koja se razlikovala od njegovog uobičajenog slavlja trijumfa.

Najpre je dok je išao ka mreži podigao kažiprst i vrteo ga, gledajući ka tribinama, a mnogi su se setili šta to znači i za koga je ta poruka.

Naime, odnosi se na finale Vimbldona prošle godine kada je Federer ispustio dve meč lopte protiv Đokovića i na kraju je Srbin osvojio titulu. Međutim, pre toga na jednu od Federerovih meč lopti jedna navijačica Švajcarca je pokazivala kažiprstom u ekstazi označavajući da mu fali još samo jedan poen za titulu.

Bila je ovo sada jedna slatka osveta Novaka za nju, a verovatno i označavanje da ga još samo jedna pobeda deli od 8. titule u Melburnu.

Navijačica Rodžera Federera
Navijačica Rodžera Federerafoto: Printscreen

Takođe, Novak nije uobičajeno gestikulacijom rukama prema tribinama slavio, tako šaljući poruku ljubavi i mira prema publici, što uobičajeno radi, a za to su moguća dva razloga.

Prvi je što je nakon toga rukom pokazivao ka nebu posvećujući i ovaj trijumf svom tragično poginulom prijatelju Kobiju Brajantu i njegovoj ćerkici Điani, a drugi je verovatno i to što je većina publike na tribinama zdušno bila uz švajcarskog tenisera, pa im je malo sada vratio milo za drago.

1 / 14 Foto: EPA/Roman Pilipey

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.