Nadam se da sam učinio Rodžera 20% boljim igračem nego što je on mene! Đoković se šalio sa Kurijerom posle pobede!
Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera u polufinalu u Melburnu, Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Ide na osmu titulu

Nadam se da sam učinio Rodžera 20% boljim igračem nego što je on mene! Đoković se šalio sa Kurijerom posle pobede!

Srpski teniser je otkrio i šta je bio problem u njegovoj igri na početku meča

Objavljeno: 13:40h

Novak Đoković je po 8. put u finalu Australijan opena.

Srpski teniser je pobedio Rodžera Federera za 2 sata i 20 minuta igre u jednom zaista fantastičnom meču koji je odigrao, posebno od završnice prvog seta.

- Bio sam nervozan na početku. Želim samo da ukažem poštovanje Rodžeru što je izašao na teren večeras. Bio je očigledno povređen i u bolovima. Nije bio na najvišem nivou. Nadam se da će sve biti u redu s njim - rekao je Đoković Džimu Kurijeru tokom intervjua na terenu.

Novak Đoković je u 8. uzastopnom finalu Australijan opena
Novak Đoković je u 8. uzastopnom finalu Australijan openafoto: EPA/Lukas Coch

On je objasnio u čemu je bio problem na početku meča kada je Federer bio bolji i došao u priliku da servira za prvi set.

- Verovatno na samom početku možda nisam se najbolje podesio u svojoj glavi, više sam gledao kako se on kreće i šta radi, umesto da se fokusiram na moje udarce i to je rezultiralo njegovim vođstvom 4:1 i 0:40 na moj servis. Nekako sam pronašao svoj put nazad u prvom setu i bilo mi je veoma važno da dobijem taj prvi set, pre svega mentalno.

Đoković je pobedio Federera u 50. međusobnom meču u karijeri
Đoković je pobedio Federera u 50. međusobnom meču u karijerifoto: Profimedia

Džim Kurijer, i sam nekada veliki teniser, je potom upitao Novaka kako to da u taj-brejku igra tako dobro, da nije imao nijednu neiznuđenu grešku.

- Znaš ti kako je, nisi ti imao mnogo neiskorišćenih grešaka u tvojoj karijeri - nasmejao je Đoković Kurijera.

- Pogledaj moje snimke i videćeš ih - odgovorio je Kurijer.

- S Rodžerom uvek očekujete visok nivo tenisa, da će igrati agresivno. Moj stil protiv njegovog stila tenisa i znaš da će često izlaziti na mrežu, igrati slajsove i stalno te stavljati pod pritisak, igrati servis-volej igru. Pokušavao sam da ostanem u razmeni s njim, da ga šetam po terenu i ne pravim mnogo neiznuđenih grešaka.

Đoković se potom osvrnuo na to kako su Federer i Nadal uticali na to da on podigne svoj nivo igre.

- Nadam se da sam ja njega učinio bar 20% boljim igračem nego što je bio. Naravno, on mi je jedan od dvojice najvećih rivala u karijeri. S njim i Rafom sam igrao najviše mečeva na Gren slemovima i njih dvojica su definitivno učinili da promenim svoj um i razumem svoju igru, i šta je potrebno da ih pobedim. Sećam se kada sam osvojio prvu titulu ovde 2008. godine, posle čega sam imao tri teške godine. Svaki put kada bih došao do završnice, polufinala ili finala, gubio sam od njih i bilo je potrebno mnogo razmišljanja, verovanja i rada da bih mogao da im odgovorim na najbolji način na najvećoj sceni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.