ĐOKOVIĆ JE ŠETAO FEDERERA PO TERENU: Vilander nikad nije baš ovoliko ishvalio Noleta!
Vilander i Đoković - ilustracija, Foto: Profimedia/AP

JAKE REČI

ĐOKOVIĆ JE ŠETAO FEDERERA PO TERENU: Vilander nikad nije baš ovoliko ishvalio Noleta!

- Nije bilo lako, ni Rodžeru, ni Novaku. Jednostavno je Đoković bio pod pritiskom, ali i Federer - istakao je između ostalog Šveđanin

Objavljeno:

Toplo-hladno, takav je odnos Matsa Vilandera prema Novaku Đokoviću, ali u poslednje vreme, moramo da priznamo, više je toplo, nego hladno.

I to toliko toplo, da je izjava Eurosportovog eksperta posle pobede Srbina nad Rodžerom Federerom u polufinalu Australijan opena bila jedna od najlepših koje je Šveđanin izrekao na račun srpskog asa.

- Nije bilo lako, ni Rodžeru, ni Novaku. Jednostavno je Đoković bio pod pritiskom, ali i Federer. Videli smo na koji način je u jednom čudnom gemu došao Rodžer do brejka, ali Novak se brzo vratio. Srbin je bio mnogo bolji i mislim da je zaslužio da dobije ovaj meč i plasira se u novo finale.

Mats Vilander
Mats Vilander foto: Starsport©

To nije bilo sve što je imao da poruči:

- Novak je tačno znao kakvo će biti kretanje njegovog protivnika, a takođe se i on dobro kretao, ono što je bila taktika Đokovića na neki način jeste da šeta Federera po ćoškovima.

Nole slavi
Nole slavi foto: EPA/Scott Barbour

Osvrnuo se i na kretanje obojice tenisera.

- Federer se nije kretao dobro kao u prethodnih mečevima i to je olakšalo posao Đokoviću. Na početku je bilo potpuno izjednačeno, ali onda je bilo jasno i vidljivo da je Rodžer pao u svojoj igri. Način na koji je Novak raspoređivao udarce, imao dubinu i jednostavno je bio perfektan. Gurao je Rodžera od osnovne linije, radi se o veoma brzoj podlozi i Novak je bio u mogućnosti da odigra ravne udarce i svoj bekhend koji je njegovo oružje, ali je koristio i forhend i napadao bekhend Federeru, a Rodžer se borio koliko je mogao. Ono što je bilo očigledno jeste da je Rodžer morao više da rizikuje na Đokovićev drugi servis, ali morate da budete ekstremno dobri da biste igrali protiv Novaka Đokovića - istakao je i dodao za kraj:

- On je ovde šampion i kad god izađe na teren spreman je da igra. Ovde igra dosta Srba, ovde je i Boba Živojinović pravio sjajne rezultate, on je ovde pobedio sedam puta, a navijači su bili uz obojicu. Đoković je popularan, dolaze da ga gledaju i očekuju da dobiju nešto od njega, a on se trudi uvek da im da nešto zauzvrat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.