ĐOKOVIĆ JE U FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Federer se ponadao, a onda ga je Srbin uništio za rekordno 8. finale!
Foto: Profimedia

Australijan open 2020

ĐOKOVIĆ JE U FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Federer se ponadao, a onda ga je Srbin uništio za rekordno 8. finale!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 13:13h

Novak Đoković je u finalu Australijan opena! U jubilarnom 50. međusobnom okršaju srpski teniser je pobedio Rodžera Federera 7:6, 6:4, 6:3.

Znali smo i pre meča da kada dođe do polufinala u Melburnu srpski teniser postaje nepobediv i uvek dolazi na kraju do titule, tako je bilo prethodnih sedam puta, a sada je opet stigao do finala.

Bilo mu je potrebno dva sata i dvadesetak minuta igre da stigne do pobede nad svojim velikim rivalom i čovekom koga pokušava da prestigne po broju osvojenih Gren slem titula.

Mogli smo da uživamo u ovom susretu, posebno navijači Novaka Đokovića, koji je imao problema samo u prvih recimo četrdesetak minuta borbe kada je Federer igrao zaista odlično, dok je Srbin bio ispod očekivanog nivoa.

Dva brejka je bio napravio Švajcarac u prvom setu i delovalo je da je bliži njegovom osvajanju, pošto je imao prednost 5:2, a potom i na 5:4 servirao za set, ali je nešto pre toga krenulo buđenje Đokovića kada je uspeo na svoj servis da se izvuče sa 0:40. Dobio je taj gem i od tog momenta je bio nezaustavljiv na terenu.

U taj-brejku mu Federer nije mogao ništa, baš uostalom kao i u ostatku meča, kada je tek u nekoliko navrata uspeo da ga ugrozi, ali bez brejk prilika i Novak je takve situacije lagano rešavao i čekao svoje šanse.

1 / 34 Foto: EPA/Lukas Coch

Drugi set je bio rešen kada je popustila u odlučujućem gemu koncentracija Švajcarcu na njegov servis, a kao tigar je skočio Đoković i ščepao je stigao do velike prednosti.

Bio je strpljiv, nije žurio, znao je da ima 2:0 u setovima nakon toga i čekao je ponovo pad Federera u trećem setu, što se dogodilo u 6. gemu, iskoristio je tada brejk loptu i lagano priveo meč kraju.

Dakle ovo je bila 37. pobeda Đokovića nad Federerom, a ukupno jubilarna 100. u karijeri nad teniserima iz prvih 5 na svetu.

U borbi za trofej će sada čekati boljeg iz duela mladih lavova Dominika Tima i Aleksandera Zvereva koji će se u petak ujutru boriti za ulazak u finale.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:3 - POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Srpski teniser se plasirao u 8. finale Australijan opena.

5:3 - Federer je osvojio gem na svoj servis, ali sada je na redu Đoković.

5:2 - Novak Đoković je samo na gem od novog finala u Melburnu.

4:2 - BREJK! Upravo smo rekli da Đoković čeka prvu grešku Federera i to se dogodilo, a poput tigra je napao srpski teniser i sjajnom forhend dijagonalom stigao do velike prednosti u trećem setu.

3:2 - Još jedan gem za srpskog tenisera. Očigledno je da ponovo čeka da Švajcarcu padne koncentracija i da napravi odlučujući korak ka pobedi.

2:2 - Pefektan gem za Federera.

2:1 - Đoković je i dalje siguran na svojim servisima.

1:1 - Federer za sada ne deluje uzdrmano toliko posle ovakvog gubitka oba seta.

1:0 - Jasno je da sada Đoković igra na krilima samopouzdanja koje mu je dala završnica prvog i drugog seta.

1 / 9 Foto: EPA/Lynn Bo Bo

II SET

6:4 - ĐOKOVIĆ OSVAJA DRUGI SET! Fantastičnim poenom Srbin koristi prvu set loptu. Hteo je Federer slajsevima, kojima često pribegava, da se izvuče iz neugodne situacije, ali je Novak bio brz, pokretljiv i vešt da stigne loptu i onda je pošalje u nebranjeni deo terena koji pripada Rodžeru.

5:4 - Fenomenalno igra Đoković, nema šta. Daleko, daleko bolje nego u onim uvodnim gemovima prvog seta.

4:4 - Rodžer, koji očigledno ima više navijača od Đokovića stiže do izjednačenja.

4:3 - Crta Đoković po terenu u ovim trenucima.

1 / 20 Foto: EPA/Francis Malasig

3:3 - Đoković je propustio prvu brejk loptu u drugom setu. Imao je šansu, ali se Švajcarac izvukao iz neugodne situacije.

3:2 - Đoković prilično siguran. Ni promil šansi ne dozvoljava protivniku kada servira u ovom setu.

2:2 - Lako sada obojica igrača osvajaju gemove u kojima serviraju.

2:1 - Novi gem za Novaka Đokovića bez izgubljenog poena.

1:1 - Izjednačio je Rodžer Federer, za sada deluje da mu je pomogao medicinski tajm-aut koji je zatražio.

1:0 - Lagano osvojen prvi gem za Đokovića na početku drugog seta.

Medicinski tajm-aut je zatražio sad Rodžer Federer koji se izgleda požalio na probleme sa leđima ili vratom, dok je lekarka dala neke tablete Đokoviću da popije.

I SET

7:6 - ĐOKOVIĆ OSVAJA PRVI SET! Uh kakvih sat i nešto tenisa, a tek je gotov prvi set. Novak je u taj-brejku neuzastavljiv ove godine i sedmi koji je igrao dobio je ubedljivo - 7:1.

6:6 - Sa dva servis vinera srpski teniser stiže do izjednačenja i taj-brejka!

5:6 - Kakva sada šteta! Đoković je imao dve brejk lopte, 15:40, ali se Švajcarac izvukao u poslednjem trenutku.

5:5 - I konačno izjednačenje! Dobro odserviran gem srpskog tenisera, ovu šansu nije propustio drugi reket sveta da se vrati u potpunosti u set.

1 / 27 Foto: EPA/Roman Pilipey

4:5 - BREJK! Spas za Đokovića u poslednjem trenutku. Najlošije odserviran gem Federera od početka meča i to koristi srpski teniser da se spasi gubitka prvog seta. Sada ima šansu da izjednači.

3:5 - Opet je morao da se pomuči Đoković da bi osvojio gem na svoj servis.

2:5 - Najkraći gem na meču koji je Federer osvojio bez izgubljenog poena. Na korak je od vođstva u setovima.

2:4 - Ovo je nešto što je trebalo Đokoviću. Bilo je 0:40 za Federera i tri brejk lopte uzastopne, ali Novak se vratio u gem i uspeo da ga osvoji. Bio je jedan servis kada je sudija uzviknuo aut, ali je čelendž tražio Đoković i bio u pravu za milimetar.

1:4 - Novak Đoković je sada već u problemu. Nije uspeo opet da uzvrati ribrejkom, jer Federer nastavlja sa odličnim servisima i šestim asom potvrđuje brejk koji je napravio u prethodnom gemu.

1:3 - BREJK! Nastavlja se serija brejkova i opet je popustio Đoković na svom servisu. Od gotovog je napravio veresiju svojim lošim izborom udaraca i problemima sa servisom. Imao je 40:15 i onda dozvolio neiznuđenim greškama da protivnik mu oduzme servis.

1:2 - BREJK! Uzvraća Đoković ribrejkom na početku meča. Sada je iskoristio brejk šansu koja se ukazala i vratio sve na početak.

0:2 - BREJK! I kazna za Đokovića zbog propuštenih prilika u prethodnom gemu. Prelako je Federer došao do 2 brejk prilike i onda je kaznio izlazak na mrežu Novaka.

0:1 - Šteta! Mogao je Đoković brejkom da započne meč. Stavio je odmah na muke Federera i imao 2 brejk lopte, ali se Švajcarac izvukao. Kakva nas borba očekuje najbolje govori prvi gem u meču koji je trajao čak 8 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.