MUGURUZA PO PRVI PUT U POLUFINALU MELBURNA: Tamo je čeka Simona Halep!
Garbinje Muguruza, Foto: EPA/Lucas Coch

AUStralijan open 2020

MUGURUZA PO PRVI PUT U POLUFINALU MELBURNA: Tamo je čeka Simona Halep!

Halep se plasirala u polufinale pobedom protiv Estonke Anet Kontaveit 6:1, 6:1, posle samo 53 minuta

Objavljeno:

Španska teniserka Garbinje Muguruza i Rumunka Simona Halep plasirale su se u polufinale Australijan opena u Melburnu. Muguruza je posle sat i 34 minuta pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:5, 6:3.

Španjolka, koja je trenutno 32. teniserka sveta, prvi put je u polufinalu Australijan opena, gde će igrati protiv treće teniserke sveta Rumunke Simone Halep.

- Prilagodila sam se uslovima, ponekad se ne osećate dobro, ali morate da se borite i ostanete tu. Prvi set je bio težak, mislim da je trajao oko sat vremena, bilo je važno osvojiti ga i srećna sam što sam to uspela. Uzbuđena sam što ću igrati u prvom polufinalu u Melburnu. Analiziraću protivnicu. Dugo je poznajem i znam da će to biti težak meč - rekla je Muguruza posle trijumfa.

Simona Halep
Simona Halep foto: EPA/Julien De Rosa

Halep se plasirala u polufinale pobedom protiv Estonke Anet Kontaveit 6:1, 6:1, posle samo 53 minuta. Simona je pet puta oduzela servis protivnici, koja nije uspela da napravi nijedan brejk.

- Osećala sam se sjajno na terenu. Imala sam snagu u nogama i znala sam kako da igram protiv nje. Bila sam koncentrisana na svaki poen, uživam igrajući u Melburnu. Mnogo sam radila tokom priprema. Prvi put u životu sam se pripremala u inostranstvu i mogla sam da se koncentrišem samo na ono što treba da radim, nisam imala slobodne dane. Počela sam dobro ovu godinu i osećam se mnogo jače nego pre - navela je Halep.

Halep je 2018. godine igrala u finalu u Melburnu, kada je posle tri seta izgubila od Dankinje Karoline Voznijacki.

U drugom polufinalu, takođe u četvrtak, igraju prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti i Amerikanka Sofija Kenin, 15. na WTA listi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.