ĐOKOVIĆ SE IZVINIO MILOŠU RAONIĆU, PA ODGOVORIO MEKINROU ZA FEDERERA: Pitaš me za Rodžera? Pa, reci ti meni!
Novak Đoković sa Džonom Mekinroom, Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Malo i o tenisu

ĐOKOVIĆ SE IZVINIO MILOŠU RAONIĆU, PA ODGOVORIO MEKINROU ZA FEDERERA: Pitaš me za Rodžera? Pa, reci ti meni!

Srpski teniser je čestitao i Goranu Ivaniševiću na prijemu u Kuću slavnih

Objavljeno:

Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Australijan opena pobedom nad Milošem Raonićem u tri seta posle nešto manje od tri sata igre.

Po završetku meča videli smo emotivni momenat kada se srpski teniser rasplakao zbog svog prijatelja Kobija Brajanta koji je poginuo u nedelju zajedno sa svojom ćerkom Đianom i njima je Novak posvetio ovu pobedu.

Nakon što je govorio o tragediji koja je potresla čitavu planetu, Srbin se u razgovoru sa legendarnim Džonom Mekinroom vratio na teniske teme, pa je tako čestitao svom treneru Goranu Ivaniševiću što je izabran u tenisku Kuću slavnih.

- Čestitao bih mom dragom treneru što je izabran u Kuću slavnih. On je to zaslužio, on je legenda našeg sporta i neko ko mi je bio blizak tokom karijere i života. Znamo se još od moje 12 godine kada smo se upoznali na akademiji Nikija Pilića u Nemačkoj gde se on priprema za osvajanje titule na Vimbldonu. Bio sam fasciniran što sam bio u njegovom društvu i imao priliku da razmenim s njim nekoliko udaraca. Od tada smo prijatelji, govorimo istom jezikom i počastvovan sam što je u mom timu - rekao je Đoković.

Pre nego što je govorio o samom meču koji je odigrao jako dobro, drugi reket sveta je iskoristio priliku da se izvini Milošu Raoniću zato što je zatražio medicinski tajm-aut pri rezultatu 4:4 u trećem setu, jer je imao problema sa sočivima.

- Hteo bih da se izvinim Milošu još jednom jer to nije nešto što se često dešava da igrač uzme tajmaut kada nije bila promena strana, zbog toga se izvinjavam i publici. Nije to bilo namerno ili deo taktike, to je samo nešto što sam morao da uradim, jer u tih nekoliko gemova nisam mogao da vidim ništa i morao sam da zamenim sočiva.

U polufinalu ga čeka njegov veliki rival Rodžer Federer i to će biti njihov 50. međusobni meč u karijerama, a na pitanje Džona Mekinroa da kaže nešto o predstojećem okršaju, Nole je odgovorio:

- Reci ti meni... Imam veliko poštovanje za Rodžera zbog svega što je uradio za sport. On je jedan od najvećih svih vremena, jedan od dvojice mojih najvećih rivala. Toliko puta sam pominjao, reći ću i sada, uvek se radujem mečevima protiv Federera i Rafaela Nadala - poručio je srpski teniser.

Usledilo je i pitanje o tome kako je Rodžer spasio 7 meč lopti protiv Sandgrena i ono podsećanje kako je Novak spasio 2 meč lopte protiv njega na Vimbldonu i potom pobedio.

- Nadam se da ću doći u priliku da iskoristim jednu. Rodžer je neverovatan, nije prvi put da je uradio tako nešto... Neka bolji pobedi - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.