NADAL SE OSVETIO KIRJOSU U ŽESTOKOM OKRŠAJU: Australijanac se borio, padao, svađao, ali Španac je bio jači!
Rafael Nadal je pobedio Nika Kirjosa, Foto: EPA/Scott Barbour

Australijan open 2020

NADAL SE OSVETIO KIRJOSU U ŽESTOKOM OKRŠAJU: Australijanac se borio, padao, svađao, ali Španac je bio jači!

Španski teniser je u četvrtfinalu

Objavljeno: 13:35h

Rafael Nadal je pobedio Nika Kirjosa 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) u novom žestokom međusobnom okršaju i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Najtežu prepreku u dosadašnjem delu turnira je prvi teniser sveta imao ispred sebe i uspešno ju je prebrodio, a ovaj meč je bio i više od tenisa s obzirom da znamo istoriju njihovog međusobnog odnosa.

1 / 4 Foto: EPA/Scott Barbour

Ono što je publika očekivala, to je i dobila - spektakularnu, dramatični, borbu prsa u prsa dva gladijatora.

Na početku meča Kirjos je pokazao da u njemu ima malo ljudskosti kada je izašao na teren u dresu tragično poginulog Kobija Brajanta i sa suzama u očima.

1 / 4 Foto: EPA/Lukas Coch

Čini se da je Kirjos više dozvolio emocijama da utiču na njega, dok je Rafa b io koncentrisan, hladnokrvan, fokusiran, ali sigurno i sa željom da pobedi momka koji ga toliko proziva i ismejava, što je uradio i u jednom od prethodnih mečeva imitirajući njegov ritual pre servisa.

I ta Špančeva hladnokrvnost se isplatila kada je rano stekao brejk u prvom setu koji je sačuvao do samog kraja te tako došao do vođstva.

Osetio je Nadal da je Kirjos nesiguran na svom servisu pa je počeo da vrši pritisak i na startu drugog seta, imao je tri brejk prilike, ali je iz te neugodne situacije uspeo da se izvuče Australijanac i onda uzvrati istom merom, samo uspešnije.

1 / 6 Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Kirjos je slomio protivnika i prvi stigao do brejka u drugom setu koju je uspeo da sačuva i time izjednačio na 1:1 u setovima.

Treći set je doneo rasplamsavanje borbe, Nadal je sve više navaljivao, ali australijski teniser se uvek nekako izvlačio i uspeo je da obezbedi igranje taj-brejka.

Tu je najbolji na svetu pokazao svoju mentalnu snagu iako se protivnik vratio iz zaostatka na 5:5 i iako je propustio prvu set loptu na svoj servis i to duplom greškom, odmah je uzvratio novim mini brejkom, a kasnije i potvrdio osvajanje trećeg seta.

1 / 3 Foto: EPA/Scott Barbour

Slomio je Kirjos tada i reket besan što je takoreći poklonio set ljutom protivniku i polako su njegovi živci počeli da popuštaju, to se odrazilo na početku četvrtog seta kada je Nadal rano uspeo da dođe do brejka.

Međutim, polako se stabilizovao Kirjos i počeo je da radi sve što je u njegovoj moći da se vrati u set, bio je požrtvovan, trčao, čak se i bacao po terenu, padao...

1 / 8 Foto: EPA/Michael Dodge

Za takvu igru je i morao biti nagrađen. Kada je Nadal servirao za servis neočekivano je izgubio fokus, i to je došlo kao "kec na deset" Australijancu koji odmah koristi priliku i stiže do izjednačenja i ostaje u meču.

Izvukao se potom Kirjos kasnije kada je Nadal opet imao dve prilike za brejk i nekako uspeo da izbori novi taj-brejk. A tu je tek usledila drama!

Nadal je došao do mini brejka na startu, ali je Kirjos odmah uzvratio. Zatim su imali nekoliko razmena gde su čuvali servi, a onda je Nadal ponovo oteo servis Kirjosu i došao do 5:4 i dva servisa. Ubrzo je došao do set lopte, koju je iskoristio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.