1. IGRAČICA SVETA SPREČILA NOVU SENZACIJU: Suze obe igračice za kraj bajke 15-godišnjakinje, ispao i Serenin dželat
Ešli Barti, Sofija Kenin i Koko Gof, Foto: EPA/Dave Hunt/EPA/ Francis Malasig/EPA/Michael Dodge

Australijan open 2020

1. IGRAČICA SVETA SPREČILA NOVU SENZACIJU: Suze obe igračice za kraj bajke 15-godišnjakinje, ispao i Serenin dželat

Kod teniserki smo dobili prve 4 četvrtfinalistkinje

Objavljeno: 12:22h

Sprečena je nova senzacija na Australijan openu i prva igračica sveta Ešli Barti je preživela osminu finala.

U Melburnu smo dobili prve četvrtfinalistkinje turnira i tamo se našao i trenutno prvi favorit, domaća teniserka koja je uspela da se izvuče iz vrlo nezgodne situacije u duelu sa Alison Riske 6:4, 1:6, 6:4.

Povela je Barti u setovima, ali je potom doživela neočekivani pad u drugom setu, koji je maltene poklonila rivalki.

U odlučujućem setu je bila viđena velika borba, pre svega nakon što je odmah na startu Australijanka napravila brejk, ali se Amerikanka nije predavala i stigla do izjednačenja na 4:4.

Ipak, Riske nije uspela da izdrži pritisak i poklekla je kada je bilo najvažnije, dozvolila je prvoj teniserki sveta da napravi brejk u odlučujućem gemu kada je servirala za ostanak u meču.

Australijski san tinejdžerske senzacije Koko Gof je prekinut u osmini finala i to u duelu sa takođe budućom vrhunskom igračicom Sofijom Kenin koja je napravila preokret i slavila.

Bio je to meč koji je publika pratila bez daha, a izuzetno emotivno su ga proživljavale obe igračice, kao i njihovi članovi porodica.

Petnaestogodišnja Gof je povela u setovima posle taj-brejka 7:6, ali je izgubila naredna dva seta od 15. igračice sveta 6:3, 6:0.

Po završetku meča smo mogli da vidimo i suze devojčice iz SAD, dok ju je sunarodnica tešila, ali takođe je i ona plakala zbog najvećeg uspeha karijere.

1 / 7 Foto: EPA/Michael Dodge

Keninova će u narednoj rundi igrati protiv još jednog prijatnog iznenađenja u Melburnu, Ons Žabur, devojke koja je okončala karijeru Karoline Voznijacki u prethodnoj rundi.

Mlada Tunišanka se nije tu zaustavila već je pobedila u osmini finala Kijang Vang, dželata Serene Vilijams iz 3. kola, 7:6, 6:1 po setovima.

Velika grčka zajednica u Australiji na kraju je ostala bez predstavnika za koga će da navija pošto je i Marija Sakari eliminisana sa Otvorenog prvenstva Australije.

Mlada i talentovana Grkinja nije uspela da načini novi podvig i pobedi iskusnu Petru Kvitovu, iako joj je zadala dosta muka.

Morala je dvostruka šampionka Vimbldona da pravi preokret posle izgubljenog prvog seta 6:7, ali je u naredna dva seta odigrala na iskustvo i slavila 6:3, 6:2.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.