O, NOVAČE, J...M LI TI: Vajda otvorio dušu! Otkrio je i zašto je zbog Đokovića morao da pije 43 piva!
Marijan Vajda i Novak Đoković, Foto: AP

sve rekao

O, NOVAČE, J...M LI TI: Vajda otvorio dušu! Otkrio je i zašto je zbog Đokovića morao da pije 43 piva!

Izuzetno zanimljiv intervju

Objavljeno:

Nemamo previše često priliku da čujemo Marijana Vajdu, ali kada otvori dušu, to je neprocenjivo!

Ovaj put je razgovarao sa Sašom Ozmom, novinarom "Sportkluba" i prenosimo vam delove koji su nama bili najinteresantniji!

Recite nam molim vas neku priču o Novaku i vama koju još niste podelili sa javnošću.

- Ha-ha-ha, previše je, previše, previše priča, ha-ha-ha... Ma non-stop se šalimo. Ovo je priča otkad je bio mlađi – govorio sam mu 'trening, trening, trening', a on mi je jednom prilikom napisao: 'Ne mogu da dođem, loše mi je, razboleo sam se, izvini'. Ja sam mu odgovorio da je u redu i da se oporavi. Za pet minuta eto njega: 'Gde si, Marjane? Evo me već na terenu'. Moja reakcija bila je 'Šta?!', a on se već zagrevao. Opet me je 'prevario', pravi te šale sve vreme, dopada mi se njegov smisao za humor.

- Evo još jedne priče. Radimo video analizu i on kaže poluiznervirano: 'Jesi li video kako se krećem, kako stojim na riternu, šta radim pogrešno? Jednom stojim ovako, drugi put ovako“, demonstrira Vajda stav na riternu, “Ja sad gledam i pitam se: 'Šta nije u redu?' Gledam bolje, ulazim u ekran, a tu nema ništa, stoji baš kako treba. On se smeje, a ja mu kažem: 'O, Novače, je..m li ti...'

- Malo me zeza, ali volim to, znam i ja da uzvratim, tad sam mu odgovorio: 'Ne mogu ja o svemu da brinem, ne mogu sve da kreiram, zovi nekog drugog da gleda kako si se postavio', ha-ha-ha. I sve vreme tako, i sad mi je smešno, ima gomila tih priča.

Koje je najveće slavlje koje ste zajedno proživeli?

- Kada imaš 16 Gren slem titula... To su najbolja slavlja, ali reći ću nešto drugo. Godine 2011. u timu smo imali Igora Četojevića, on je Novaku promenio ishranu, Igor je bio tako duhovit... Rekao mi je: 'Slušaj, ako Novak pobedi...' Ne, rekao je 'Kad Novak pobedi ovaj meč, popićemo po pivo'. Odgovorio sam mu da ćemo popiti, naravno što da ne. A čovek dobio 43 meča u nizu, dodavali smo i dodavali, na kraju imamo i fotku sa 40 i kusur piva – sve smo popili mi iz tima, osim Novaka koji nije učestvovao. To je bilo neverovatno veče, cela ta godina je bila fantastična.

Kako biste opisali njegov odnosa sa Federerom i Nadalom?

- Komplikovano je. Oni su najveći rivali i teško je da budu prijatelji, imaju iste ciljeve i susreću se u najvećim finalima... Ali to im ne smeta da lepo komuniciraju, videli ste Rafu i Novaka na ATP kupu, ali meč je meč, moraš da budeš fokusiran. Imaju pošten odnos, to bih tako opisao, svi su osvojili toliko Gren slem titula i poštuju se jer znaju koliko je truda i odricanja potrebno za to, kroz šta sve čovek mora da prođe kako bi došao dotle - zaključuje Vajda za Sport klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.