PRŠTAĆE U MELBURNU: Zakazan okršaj Nadala i Kirjosa posle drame u 5 setova, nastavljena seča favoritkinja!
Nik Kirjos i Rafael Nadal igraće u osmini finala, Foto: EPA/Michael Dodge/EPA/Roman Pilipey

Australijan open 2020, rezultati dana

PRŠTAĆE U MELBURNU: Zakazan okršaj Nadala i Kirjosa posle drame u 5 setova, nastavljena seča favoritkinja!

Nastavljeno je Gren slem prokletstvo Karoline Pliškove, ispale još 2 igračice iz Top10, teniseri opravdali uloge

Objavljeno: 14:08h

Imaćemo veliki okršaj u osmini finala Australijan opena na kome će sigurno varničiti. Rafael Nadal i Nik Kirjos su ostvarili pobede u plasirali se u 4. rundu u kojoj će se međusobno sastati u borbi za ulazak među 8 najboljih u Melburnu.

Prvi teniser sveta je lako došao do trijumfa nad zemljakom Karenjom Bustom 6:1, 6:2, 6:4 za svega sat i 40 minuta igre.

S druge strane, Nik Kirjos je kroz pravu dramu uspeo da pobedi i eliminiše 16. nosioca, Karena Hačanova, posle velike i žestoke borbe u pet setova - 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 7:6.

Zaista neverovatan meč su odigrali Australijanac i Rus, a ovaj spektakl je imao uvod u vidu tuče navijača na tribinama pred sam početak.

Borba se potom rasplamsala na terenu i spektakularan okršaj je trajao naredna četiri i po sata, a to što su čak 4 seta rešena u taj-brejku najbolje govori šta se dešavalo sve na meču.

Ipak, u super taj-brejku odlučujućeg seta, posle mnogo preokreta, ljubimac domaće publike je iskoristio prvu meč loptu i zakazao novi okršaj sa Nadalom koga je prozivao već nekoliko puta tokom trajanja turnira.

Nije bilo ovog 6. dana iznenađenja u muškoj konkurenciji i favoriti su uglavnom opravdali svoje uloge, neki na lakši, neki na teži način.

Dominik Tim je sa 6:2, 6:4, 6:7, 6:4 pobedio Tejlora Frica. On će u narednom kolu igrati protiv Gaela Monfisa koji je eliminisao Ernesta Gulbista u tri seta, 7:6(2), 6:4, 6:3.

U drugoj nedelji prvog Gren slema u sezoni igraće i Andrej Rubljov koji je u trećem kolu slavio protiv Davida Gofana sa 2:6, 7:6(3), 6:4, 7:6(4). Njegov naredni protivnik biće Aleksander Zverev koji je lako trijumfovao protiv Fernanda Verdaska 6:2, 6:2, 6:4.

U okršaju "pacijenata" Džon Izner je predao zbog povrede meč bolesnom Stenu Vavrinki pri vođstvu Švajcarca 6:4, 4:1. Sada je pitanje koliko će nekadašnji šampion uspeti da se oporavi za meč sa Danilom Medvedevim koji je lako izašao na kraj sa Aleksejom Popirinom 6:4, 6:3, 6:2.

Kada je reč o ženskoj konkurenciji, tu je već druga priča, jer se seča favorita nastavila i ovog dana, pa je tako posle šampionke ispala i 2. nositeljka Karolina Pliškova.

Čehinja nikako da probije prokletstvo Gren slemova i iako je već godinama u vrhu, ponovo nije uspela da dođe do finala, niti da podigne trofej, pošto ju je u 3. rundi zaustavila Anastasija Pavljučenkova 7:6, 7:6.

Tu nije bio kraj iznenađenjima, jer su ispale još dve igračice iz prvih deset. Sedmu teniserku sveta, Belindu Benčić je eliminisala Anet Kontavejt iz Estonije 6:1, 6:0 za samo 50 minuta igre.

Garbine Muguruza je pobedila petu igračicu sveta, Elinu Svitolinu, 6:1, 6:2. za tek nešto više od sat vremena igre.

Epitet favorita je opravdala Simona Halep pobedom nad Julijom Putincevom 6:1, 6:4. U narednom kolu igraće protiv Eliz Mertens koja je sa 6:1, 6:7, 6:0 slavila protiv Ketrin Belis.

Nažalost, bajka u Melburnu je završena za dve lepotice koje su odlično igrale do ovog kola. Dona Vekić je izgubila Poljakinje Ige Švjatek sa 7:5, 6:3, a Kamila Đorđi nije mogla više od jednog osvojenog seta protiv Anđelike Kerber 6:2, 6:7, 6:3.

U poslednjem meču dana, Kiki Bertens je pobedila Zarinu Dijes 6:2, 7:6.

Australijan open, rezultati 6. dana:

Teniseri

Rezultati 6. dana
Rezultati 6. danafoto: Printscreen/flashscore.com

Teniserke

Rezultati 6. dana
Rezultati 6. danafoto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.