LAJOVIĆU JE SUDIJA UKRALA SET: Donela je skandaloznu odluku! Možda se uplašila!
Dušan Lajović nije imao ni sreće protiv Švarcmana, Foto: EPA/Craig Golding

Ispao uz pomoć kontroverze

LAJOVIĆU JE SUDIJA UKRALA SET: Donela je skandaloznu odluku! Možda se uplašila!

Srpski teniser se dodatno iznervirao u tom momentu

Objavljeno:

Dušan Lajović je eliminisan sa Australijan opena u 3. kolu pošto je poražen od Dijega Švarcmana sa 3:0 u setovima.

Ipak, uprkos tome što je Argentinac bio bolji, odnosno Srbin bio indisponiran i lako izgubio prva dva seta, meč je obeležila skandalozna odluka sudije u stolici u taj-brejku trećeg seta.

U trenutku kada je srpski teniser imao set loptu, odservirao je servis-viner, međutim, oglasio se linijski sudija i uzviknuo "Aut". Lajović je odmah reagovao i zatražio čelendž i bio je u pravu, loptica je pogodila liniju.

Ali tada sudija u stolici donosi neočekivanu i kontroverznu odluku i umesto da dodeli poen Srbinu koji bi time osvojio set i ostao u meču, ona odlučuje da se ponovi ceo poen.

Očekivano, frustrirani Lajović je bio besan zbog toga, izgubio koncentraciju i izgubio i taj poen i ubrzo i ceo meč, a ostaje da mu je upravo sudija ukrao ne poen ili gem, nego čitav set.

- To je tenis, dešava se... Najgora stvar je kada se desi u tako teškom momentu, dodatno te iznervira. Bolje da se desilo u manje važnom trenutku, ali sad je već prošlo... Ja sam u trenutku čuo da je ona zvala aut, ali sam video da je dobra – i da nije zvala aut, teško da bi on išta mogao tu da uradi na riternu. Problem je tu što sudija u stolici mora da odluči takvu situaciju. Ja verujem da je moj poen, ali šta je sudija u stolici mislila, možda se malo uplašila da zove servis-viner. Generalno, jako retko se dešava da sudija pre vremena zove jer je brz servis, sve je brzo, ali dobro - rekao je Lajović posle meča za "Sport klub".

Dušan Lajović je očigledno pokraden
Dušan Lajović je očigledno pokradenfoto: EPA/Roman Pilipey

Ipak, krivicu za poraz ne svaljuje na arbitra, već na svoju lošu igru uz odličnu igru protivnika.

- Dosta je bolji bio Dijego i zasluženo je pobedio. Malo sam uspeo da pronađem ritam u trećem setu, imao sam šansu, ali prekasno... On je takav igrač da ne daje mnogo. U prvih pet gemova poene koje sam dobijao morao sam da odigravam savršeno pet-šest-sedam udaraca. Nakon toga se desio mali pad, on je to iskoristio i posle toga sam se poremetio. Umesto da igram duži poen i da gradim, osećao sam pritisak da moram što pre da rešim jer ne vidim izlaz iz situacije jer se on dobro kreće. U trećem setu sam to uspeo, konsolidovao sam se – ako ne završim iza lopte koja je za napad, da gradim dva-tri puta ispočetka. Danas jednostavno nije išlo, ali nemam za čime da žalim. Osećao sam se loše posle meča jer sam mislio da sam mogao da uđem u četvrti set, ali nisam. Idemo dalje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.