ĐOKOVIĆ SLOMIO ŠTRUFA: Novak se plasirao u drugo kolo Australijan opena!
Novak Đoković, Foto: EPA/Rob Prezioso

GREN SLEM

ĐOKOVIĆ SLOMIO ŠTRUFA: Novak se plasirao u drugo kolo Australijan opena!

Prva pobeda za srpskog tenisera na Gren slemu u Melburnu

Objavljeno: 14:10h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo učešće na Australijan openu pobedom protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa.

Meč je završen rezultatom 3:1 (7:6 (5), 6:2, 2:6, 6:1) posle malo više od dva sata borbe.

Nije bilo lako Novaku Đokoviću u prvom kolu grend slema u Australiji protiv borbenog Štrufa iz Nemačke. Pružio je sjajn otpor drugom teniseru sveta.

Prvi set je bio jako težak za drugog tenisera sveta. Uporni i borbeni Štruf se nije predao ni onog trenutka kada je Đoković u 6.gemu napravio brejk. Prilikom servisa za set Đokovića, Nemac je napravio brejk posle dve greške iz bekhenda srpskog tenisera. U taj brejku Đoković je brzo napravio mini brejk i tu prednost je održavao do kraja.

foto: EPA/Craig Golding

U drugom setu Đoković je odmah na startu napravio brejk, a potom je u 7.gemu „overio“ set pošto je je napravio brejk bez izgubljenog poena.

Treći set je počeo isto kao i drugi, samo su se strane okrenule. Štruf je poveo 2:0 pošto je napravio drugi brejk na meču, međutim Đoković je već u narednom gemu povratio izgubljeno.

foto: EPA/Rob Prezioso

Međutim, jasno je bilo da je Nemac odlučan da se meč ne završi u tri seta. U 6.gemu pravi novi brejk, a set završava još jednim brejkom posle dve duple servis greške srpskog tenisera.

U četvrtom setu postojao je samo Novak Đoković na terenu. Vć prvi gem je uzeo brejk Nemcu, a potom je do kraja rutinski slomio danas sjajnog Šlufa sa još dva brejka.

U narednom kolu Đoković čeka pobednika meča Ito – Gunesvaran koji je na programu večeras pola sata posle ponoći.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.