DRMA SE VLADAVINA VELIKE TROJKE: Novak otkrio imena tenisera koji će napasti trofej u Australiji!
Foto: epa/Mark Evans

biće čupavo

DRMA SE VLADAVINA VELIKE TROJKE: Novak otkrio imena tenisera koji će napasti trofej u Australiji!

- Mislim da je ove godine Australijan open prilično otvoren, baš kao i bilo koji drugi od Grend slem turnira

Objavljeno: 16:22h

Novak Đoković je sa reprezentacijom Srbije osvojio premijerno izdanje ATP kupa, a sledeći izazov za njega biće Australijan open.

On je rekao da pored "velike trojke" do trofeja mogu da dođu i neki od mladih lavova.

- Mislim da je ove godine Australijan open prilično otvoren, baš kao i bilo koji drugi od Grend slem turnira. Mislim da nema jasnog favorita. Tu su, očigledno pored mene i Rodžer Federer i Rafael Nadal, pre svega zbog iskustva, pozicija na listi, otuda smo uvek među favoritima. Međutim, tu imate i Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Dominika Tima koji prikazuju zaista odličan tenis - kaže Đoković i nastavio:

- Pokazali su zrelost na najvećoj sceni, da mogu da izazovu najbolje igrače na svetu i pobede ih. Svi pričaju o tome kako će igrač te nove generacije osvojiti Grend slem. Čini se da su sve bliži tome. Nadam se da to neće biti slučaj ove godine, ali videćemo - dodao je Đoković.

On je i nahvalio ATP kup...

- Ovo je savršena priprema za Melburn. Zaista nisam znao šta da očekujem od ovog događaja. Nisam znao ni koliko daleko možemo da doguramo. Nadao sam se da ćemo proći grupnu fazu, a posle, šta bude. Ipak, ova vrsta timskog takmičenja je nešto posebno. Sad sam na sedmom nebu što se tiče emocija, nadam se da ću tu pozitivnu energiju preneti i na Australijan open - kaže Novak.

Ponovo je istakao da bi se Dejvis kup i ATP kup trebalo spojiti.

- Da, svakako. Pre svega zato što je teško za dva turnira sa sličnim, gotovo identičnim formatom da koegzistiraju u samo šest nedelja između njih. Neizbežno je da ubuduće imamo jedan Superkup - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.