SRBIJA JE U FINALU ATP KUPA: Rusi su počišćeni sa 3:0! U finalu na Kirjosa ili Nadala!
Teniska reprezentacija Srbije, Foto: AP

atp kup, polufinale

SRBIJA JE U FINALU ATP KUPA: Rusi su počišćeni sa 3:0! U finalu na Kirjosa ili Nadala!

Finale je na programu u nedelju od 7.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a rival u finalu biće Australija ili Španija

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale ATP Kupa.

Srbija je trijumfovala sa maksimalnih 3:0 i revanširala se Rusima za poraz u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Prvi poen doneo je sjajni Dušan Lajović koji je savladao Karena Kačanova sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6(1) nakon 1 časa i 50 minuta velike borbe.

U dva seta viđen je samo jedan brejk, koji je Lajović napravio u 12. gemu prvog seta, a srpski teniser rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu u meču.

Pomenutim brejkom Lajović je došao do vođstva od 1:0, a drugi set je rešen u taj-brejku u kojem je Lajović bio furiozan, poveo sa 6:0 i doneo prvi poen Srbiji.

Gledali smo 2 sata i 49 borbe između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva. Duel dostojan završnice Grend Slem turnira, a na kraju je pobeda pripala Novaku koji je slavio sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7, 6:4. Đoković je furiozno počeo meč, za nešto više od pola sata dobio je prvi set, a onda je počela prava borba.

foto: AP

Medvedev je u drugom setu poveo sa 3:1, Đoković je anulirao prednost brejka, ali je Rus još jednom, u dvanaestom gemu, napravio novi brejk i izjednačio na 1:1. Treći set je trajao jedan čas, najbolji srpski teniser je poveo sa 4:2, a u desetom gemu je odbio poslednji napad Medvedeva. Imao je peti igrač sveta tri brejk lopte, Novak ih je sve spasao i realizovao drugu meč loptu za konačan trijumf.

U okršaju dublova Viktor Troicki i Nikola Ćaćić dobili su priliku da još jednom izađu na teren i pobedom nad Teimurazom Gabašvilijem i Konstantinom Kravčukom donesu maksimalan trijumf. Duel je trajao 91 minut, a Troicki i Ćaćić su slavili sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6(7).

Finale je na programu u nedelju od 7.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a rival u finalu biće Australija ili Španija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.