SRBIJA U POLUFINALU! Đoković posle 3 sata slomio Šapovalova! Počistili smo Kanađane!
Novak Đoković, Foto: epa/Mark Evans

ATP kup

SRBIJA U POLUFINALU! Đoković posle 3 sata slomio Šapovalova! Počistili smo Kanađane!

Naš tim je slavio ukupnim rezultatom 3:0

Objavljeno: 09:03h

Srbija je u polufinalu prvog ATP kupa koji se održava u Australiji! Naš tim slavio je rano jutros protiv Kanade ukupnim rezultatom 3:0, a ključni bod doneo je Novak Đoković, pošto je rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 7:6, tukao Denisa Šapovalova.

U prvom meču Dušan Lajović dobio je Feliksa Ože Alijasima maksimalnim rezultatom (6:4, 6.2), dok je tačku na ovaj okršaj stavio naš dubl - 6:3, 6:2.

Kanada je, inače, zvanični vicešampion Dejvis kupa. Prošlog novembra, u finalu, izgubila je od Španije, pre toga je eliminisala Rusiju (koja je izbacila Srbiju) i Australiju. Izabranici Nenada Zimonjića u polufinalu igraće ponovo protiv selekcije Rusije.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: epa/Mark Evans

Đoković je imao ozbiljnih muka protiv Šapovalova u meču koji je trajao skoro puna tri sata. Srpski teniser loše je otvorio duel pošto je izgubio prvi set. Potpuno izjednačena igra viđena je sve do kraja tog dela igre, a onda je Šapovalov u devetom gemu iskoristio svoju treću brejk loptu u prelomio. U drugom setu potpuno drugačija slika. S dva vezana brejka Đoković je lako stigao do prednosti od 5:1, da bi u sledećem gemu iskoristio i set loptu - 1:1.

U trećem setu velika borba. Prvi je servis rivalu oduzeo Đoković, ali je Šapovalov uzvratio na isti nači, pa je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku. Tri izgubljena servisa Kanađinina donela su Novaku četiri vezane meč lopte. Tek četvrtu iskoristio je srpski teniser i tako doneo plasman u polufinale.

1 / 3 Foto: epa/Mark Evans

Lajović je protiv Ože Alijasima imao dosta lakši posao za vođstvo Srbije od 1:0. Prvi set odlučio je brejk u petom gemu, dok je u drugom Kanađanin pao baš lako, posle dva uzastopna brejka našeg tenisera

U dubl meču Viktor Troicki i Nikola Čačić pobedili su Petera Polonskog i Adila Šasmadina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.