FEDEREROVO VELIKO LUDILO: Ugrizao je trenera i pričao koještarije!
Rodžer Federer, Foto: EPA/John G Mabanglo

HIT PRIČA

FEDEREROVO VELIKO LUDILO: Ugrizao je trenera i pričao koještarije!

"Bio je talentovaniji od drugih, ali manje je radio i lako su ga stvari van terena ovlačile. Bilo je komplikovano"

Objavljeno: 14:35h

Pol Doročenko radio je kao fitnes trener Rodžera Federera od 1998. do 2000. godine, kada je švajcarski igrač bio talentovani tinejdžer.

Doročenko je rekao da je u to vreme Švajcarac bio mnogo drugačiji od sadašnjen sebe, posebno mentalno.

- Bio je tako zbunjujuće. Jednog dana odlazio je na vežbanje bez reketa, jednog dana nije dolazio i nije prestajao da bude lud i priča koještarije - priznao je Doročenko.

- Bio je talentovaniji od drugih, ali manje je radio i lako su ga stvari van terena ovlačile. Bilo je komplikovano.

foto: AP

- 1998. godine otišli ​​smo na "Oranž Boul", u Majamiju, i za vreme zagrevanja iskrenuo je stopalo i vikao kao ludak. Mislili smo da je to samo jedna normalna stvar. Ali bilo je ozbiljno. Bio je petak, a on igra u ponedeljak. Morao sam da uradim dubok tretman njegovog mišića, koji je bio toliko bolan da me je ugrizao da ne bi vrisnuo. I posle tri dana velikog bola, pobedio je meč jednom nogom i osvojio titulu - ispričao je Doročenko i dodao ko mu je bio uzor u tom periodu:

- Federer je imao sve, verovao je u sebe i kopirao je Pita Samprasa. Imao je istu ličnost kao i on. Veliki problem je imao sam bekendom, ali računao je na impresivan servis i forhend za svoje godine. Jednom sam se naljutio na njega jer je rekao nemačkom listu Bild da će on biti svetski broj jedan, a ja sam mu odgovorio: "Idi to pitaj svoje prijatelje iz Federacije Švajcarske i da vidimo šta će se desiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.