FASCINIRAN JE ČUVENIM MEČOM NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin je izuzetan igrač i ne greši!
Novak Đoković, Foto: AP

o velikoj trojki

FASCINIRAN JE ČUVENIM MEČOM NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin je izuzetan igrač i ne greši!

- Đoković, Nadal i Federer su na nivou iznad svih.

Objavljeno:

Ljubitelji "belog sporta" godinama čekaju tenisere koji će naslediti veliku trojku, ali Filip Kolšrajber smatra da nijedan mladi igrač nema kvalitet kakav poseduju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Velika trojka" se još jednom našla na vrhu ATP liste, a sva četiri gren slema u 2019. osvojili su Novak Đoković, koji je slavio na Australijan openu i Vimbldonu i Rafael Nadal, koji je uzeo Rolan Garos i US Open.

Prisetio se potom Nemac i čuvenog finala Vimbldona, u kome je Đoković savladao Federera spasivši dve meč lopte.

- Đokovićeva prednost je ta što je izuzetan igrač, pobeđuje zahvaljujući svom stilu igre. Da nije bilo tajbrejka u petom setu, prednost bi imao Federer. Ali pošto Novak ne greši, teško je dobiti tajbrejk protiv njega. Ne daje ti nikakve šanse, precizan je - jasan je Nemac.

foto: EPA/Sebastien Nogier

Mnogi najavljuju da će u narednoj sezoni njih trojica imati težak posao protiv igrača 'nove generacije' Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva...

- Đoković, Nadal i Federer su na nivou iznad svih. Ako mladi budu napredovali, moći će da prate njihov put. Ali niko iz nove generacije nema ono što i "velika trojka". Njih trojica su kompletni igrači, zato i u ovim godinama osvajaju grend slemove - objasnio je Kolšrajber.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.