FEDERER NAJOMILJENIJI, NADALU NAGRADA I ZA FER-PLEJ: Đoković izvisio za godišnje priznanje ATP tura!
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP/EPA/Andy Rain/EPA/Valerie Blum

Proglašeni najbolji u 2019.

FEDERER NAJOMILJENIJI, NADALU NAGRADA I ZA FER-PLEJ: Đoković izvisio za godišnje priznanje ATP tura!

ATP tur je saopštio rezultate za pojedince koji su se najviše istakli u prethodnoj godini

Objavljeno:

ATP je dodelio tradicionalne godišnje nagrade i ovog puta Novaka Đokovića nema među dobitnicima.

Rafael Nadal je osim što je zbog toga što je godinu završio kao najbolji teniser sveta i samim time dobio priznanje za najboljeg igrača sezone dobio i drugi put uzastopno nagradu za fer-plej "Štefan Edberg".

Španski as je trijumfovao ispred Rodžera Federera, Dijega Švarcmana i Dominika Tima u kategoriji za koju Đoković čak nikada nije ni bio nominovan.

Endi Mari je zasluženo poneo priznanje za povratnika godine pošto je u januaru bio blizu odluke da završi karijeru, a onda je otišao na drugu operaciju i ugradio veštački kuk da bi se vratio tenisu u drugoj polovini sezone i osvojio po jednu titulu u singlu i dublu.

Rodžer Federer je dobio nagradu za omiljenog igrača među navijačima.

Za tenisera koji je najviše napredovao je proglašen Mateo Beretini koji je sa 54. stigao na 8. poziciju na ATP listi, dok je najbolji novajlija na turu Janik Siner iz Italije.

Najbolji trener je Žil Servari, trener Danila Medvedeva, pod kojim je Rus stigao do čak 9 finala od kojih je jedno bilo na US openu.

ATP NAGRADE 2019.

Igrač sezone (broj 1): Rafael Nadal Dubl sezone: Huan Sebastijan Kazal/Robert Farah Povratak godine: Endi Mari Igrač koji je najviše napredovao: Mateo Beretini Novajlija godine: Janik Siner Nagrada za fer-plej "Stefan Edberg": Rafael Nadal Humanitarna nagrada "Artur Eš": Kevin Anderson Omiljeni igrač (izbor navijača): Rodžer Federer Omiljeni dubl (izbor navijača): Bob/Majk Brajan Trener godine: Žil Servara Nagrada "Tim Galikson": Toni Rouč Nagrada "Ron Bukman" za medijsku izuzetnost: Kortni Volš (Australija) Najbolji Masters (glasovi igrača): Indijan Vels Najbolji turnir ATP 500 : Akapulko Najbolji turnir ATP 250: Doha

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.