NOVAK ĐOKOVIĆ NA ČELU, PA TRI PRAZNA MESTA: Ako ovo nije dokaz da je najbolji svih vremena - ne znamo šta jeste!
Novak Đoković posle epskog finala sa Rodžerom Federerom, Foto: Profimedia

DOKTOR NAD DOKTORIMA

NOVAK ĐOKOVIĆ NA ČELU, PA TRI PRAZNA MESTA: Ako ovo nije dokaz da je najbolji svih vremena - ne znamo šta jeste!

Ozbiljna tvrdnja u prilog toga da je Srbin najspektakularniji teniser svih vremena

Objavljeno:

Možete da volite ili da ne volite Novaka Đokovića, možete da tvrdite da je najbolji u istoriji ili da nije, da je trenutno najbolji na svetu ili da nije, ali jedino što ne možete je da ga ne poštujete.

Čovek koji je toliko doprineo razvoju srpskog, ali i svetskog "belog sporta" ponovo je dobio nezvanično priznanje, još jedno u nizu tokom godine u kojoj je oborio mnoge rekorde, ali odigrao i neke epske mečeve.

Upravo sa tim, epskim, ovo priznanje ima i veze, tačnije, Srbinove partije nalaze se na tri vodeća mesta liste od 10 najboljih mečeva decenije prema izboru “Tennis Channela”!

Najbolji od svih u prethodnih deset godina odigran je letos, kada je Đoković savladao Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Bilo je 3:2 za Srbina (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 14:12), a moraćete da se složite da bolji meč nije tako lako odigrati, jer je Nole spasio čak dve meč lopte na servis Švajcarca, a onda slavio u neverovatnom raspletu posle preko 20 odigranih gemova u iscrpljujućem petom setu..

Drugo mesto zauzima finale Australijan Opena iz 2012, kada je Đoković posle pet sati i 53 minuta pobedio još jednog velikog rivala Rafaela Nadala, iako je i tada imao brejk zaostatka u petom setu. Bilo je 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 u korist tenisera koji je zaista postao ponos srpskog naroda i njegov veliki brend u svetu, bili mi svesni toga ili ne.

Ovaj specijalizovani teniski medij na treću poziciju stavio je takođ legendarno pobedu nad Stanom Vavrinkom u 4. kolu Australijan Opena 2013. godine. "Švajcarac broj 2" pokazao je da i te kako može da se nosi sa najvećim umetnicima ove igre, a Srbin je do pobede došao u 1:41 posle ponoći. Takođe se igralo pet setova, a rezultat po njima bio je 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10!

Od ostalih sedam mečeva iz ove laskave liste, još čak dva su Noletova, a pogledajte i kompletan spisak od 4. do 10. mesta, uz napomenu da je u četiri od pet ovih duela Srbin slavio.

4. Rodžer Federer - Rafael Nadal 3:2, Australijan Open 2017, finale

5. Rafael Nadal - Dominik Tim 3:2, US Open 2018, četvrtfinale

6. Džon Izner - Nikola Mau 3:2, Vimbldon 2010, 1. kolo (najduži meč u istoriji tenisa)

7. Novak Đoković - Rafael Nadal 3:2, Vimbldon 2018, polufinale

8. Huan Martin del Potro - Marin Čilić 3:2, Dejvis kup 2016, finale

9. Rafael Nadal - Novak Đoković 3:2, Rolan Garos 2013, polufinale

10. Rodžer Federer - Nik Kirjos 2:1, Majami 2017, polufinale

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.