NAS TROJICA MORAMO DA SEDNEMO I RAZGOVARAMO: Đoković najavio sastanak sa Nadalom i Federerom!
Foto: Profimedia

Očekivano

NAS TROJICA MORAMO DA SEDNEMO I RAZGOVARAMO: Đoković najavio sastanak sa Nadalom i Federerom!

Srpski teniser želi da čuje i njihovo mišljenje

Objavljeno:

Novak Đoković najavio je da će održati sastanak i razgovarati sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom kako bi zauzeli zajednički stav ispred Saveta igrača povodom ATP kupa i Dejvis kupa.

U Madridu je u nedelju završen Dejvis kup po novom formatu, a mnogo je tokom prošle nedelje bilo reči o terminu njegovog održavanja, ali i o tome što se već u januaru takođe igra novo, slično takmičenje - ATP kup.

Pa je zbog toga mišljenje mnogih da bi najbolje bilo da ATP i ITF spoje ta dva takmičenja u jedno, a između ostalog, tog mišljenja su i dvojica najboljih igrača sveta.

- Nisam razgovarao o ovome sa Rafom i Rodžerom jer je odluka donešena ranije. Kao što je poznato, ITF i Kosmos odlučili su da promene format. ATP je osnovao njihovo kup takmičenje koje ćemo videti u januaru. Tako da je već bilo jasno kakva je situacija - poručio je Đoković.

On je rekao da će svoje konkretno mišljenje o svemu izneti kada se bude završio i ATP kup u Australiji u januaru.

- Videćemo kakva će biti situacija u Australiji sa ATP kupom. Mislim da će to biti uspešno jer će mnogi vrhunski igrači biti tamo, takmičenje je pre Australijan ppena. Vreme je, u svakom slučaju, da čelnici ATP i ITF popričaju u svemu.

Srpski teniser sveta je poručio da će o svemu pričati i saslušati mišljenje takozvane "Velike trojke", odnosno Rafe i Rodžera.

- Pričaću sa Rodžerom i Rafom i zatražiti njihovo mišljenje, svakako. Mi smo deo Saveta, iako ne donosimo odluke. Ljudi misle da smo nas trojica ti koji donose odluke u tenisu, što nije istina. Naravno, naša mišljenja su na ceni, ali kako je sve struktuirano, Odbor ATP, naravno i druga tela, kao i njihove vođe su ti koji donose odluke - dodao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.